admitere 2012Luni, 16 iulie, se dă startul admiterii la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Pentru studii de licenţă, sunt disponibile 3415 locuri fără taxă şi 3346 de locuri cu taxă. Acestora li se adaugă 30 de locuri fără taxă pentru cetăţenii din Republica Moldova, 35 de locuri fără taxă şi 15 cu taxă pentru candidaţii de etnie rromă cu diplomă de bacalaureat din România şi alte 209 de locuri fără taxă pentru etnici români cu domiciliul în străinătate.

La studii de master, sunt disponibile 2300 de locuri fără taxă şi 1700 cu taxă.

Înscrierile la admitere, atât pentru studii de licenţă, cât şi pentru master, vor avea loc în perioada 16-20 iulie.

Absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat au de ales între 90 de specializări de la cele 15 facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Taxa de înscriere variază între 100 şi 250 de lei, iar Facultăţile de Chimie şi Teologie Romano-Catolică nu percep taxă de înscriere la admitere.

Principalul criteriu de admitere este media examenului de bacalaureat. Probe suplimentare vor fi susţinute la Facultatea de Drept (test de limă română), Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (probă sportivă la domeniul Educație Fizică și Sport și probă scrisă la disciplina Biologie pentru domeniul Kinetoterapie ) şi Facultatea de Informatică (test de informatică sau matematică). Pentru specializarea Administrarea Afacerilor în Limba Engleză de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, candidaţii vor susţine un test de limba engleză.

Absolvenţii de facultate se pot înscrie, în aceeaşi perioadă, la unul dintre cele 118 programe de masterat ale Universităţii, oferta academică inlcuzând şi 18 programe de master în limbi străine: 15 în limba engleză şi 3 în limba franceză.

Admiterea la masterat din acest an se face, în general, pe baza mediei de la licenţă. Doar la trei facultăţi: Informatică, Educaţie Fizică şi Sport şi Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a fost introdus interviul ca probă de admitere.

Rezultatele admiterii pentru studii de licenţă şi de master vor fi anunţate în intervalul 21-23 iulie. În cazul în care vor rămâne locuri libere, va fi organizată, doar pentru locurile rămase neocupate, o a doua sesiune de admitere în perioada 10-12 septembrie.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost clasificată, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Asociaţia Universităţilor Europene ca Universitate de categoria I – categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie. Mai multe informaţii despre programele de licenţă, master şi concursul de admitere pot fi găsite pe site-ul www.admitere.uaic.ro.