Amfiteatru al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, renovat cu sprijinul BCR

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a inaugurat astăzi, 10 noiembrie 2017, amfiteatrul C3 al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Corpul C, care a fost renovat și dotat la standarde europene cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR).

La eveniment au participat prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, Ordonator de Credite, Ionuț STANIMIR, Director Executiv al BCR România, Vlad VITCU, Director BCR Iași, studenți și profesori.

Lucrările de renovare au demarat la începutul lunii iulie a acestui an și au presupus refacerea tencuielii, a instalației electrice și cea de încălzire, înlocuirea pardoselii și a mobilierului. Amfiteatrul, cu o suprafață de 192 de mp și o capacitate de 200 de locuri, asigură studenților echipamente electrice și electronice performante și condiții de lucru la cele mai înalte standarde, fiind dotat cu sistem de videoproiecție cu smart board, sistem de sonorizare și sistem de iluminat cu lămpi LED, rolete controlate electric etc.

Costul investiției a fost de 180854 lei, spijinul oferit de BCR fiind de 112503.82 lei.

Evenimentul de astăzi este rezultatul unei colaborări fructuoase între Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Banca Comercială Română, fiind un exemplu de implicare activă a mediului de afaceri în comunitatea academică.

În ultimii doi ani au fost renovate și modernizate, cu sprijinul companiilor de IT,  șapte laboratoare de care beneficiază studenții și profesorii din cadrul Facultății de Informatică. Printre aceste companii se numără: Gemini CAD Systems, Amazon, Bitdefender, AquaSoft, Centric, Levi 9 și Continental.