Aur, argint și bronz la olimpiada internațională de matematică SEEMOUS

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au obținut șapte medalii la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS desfășurată în Macedonia, între 28 februarie și 5 martie.  Delegația Universității „Alexandru Ioan Cuza” a fost formată din studenți ai Facultății de Matematică și Facultății de Informatică, care s-au întors la Iași cu medalii de aur, argint și bronz.

Ovidiu Avădanei, student în anul 1 al Facultății de Matematică, a câștigat medalie de aur. Doi studenți ai Facultății de Informatică – Radu Miron, respectiv Cristian Vîntur – au obținut medalie de argint. Alte patru medalii de bronz au fost obținute de Matei Hăvârneanu (Matematică, anul 1), Cezar Port (Matematică, anul 1), Georgiana Ingrid Stoleru (Informatică, anul 2) și Victor Talif (Informatică, anul 2).

Conf. univ.dr. Claudiu Volf din cadrul Facultății de Matematică și conf. univ. dr. Corina Forăscu  de la Facultatea de Informatică au coordonat cele două echipe și au fost membri ai  juriului internațional. „Pot să confirm că problemele propuse au avut un grad de dificultate destul de ridicat și au solicitat serios capacitățile studentilor. În opinia mea, participarea la SEEMOUS 2017 a confirmat calitatea învățământului matematic de la Cuza și totodată a fost o minunată ocazie pentru studenții noștri de a cunoaste și lega prietenii cu studenți din alte centre universitare românești și străine”, a declarat conf. Claudiu Volf.

SEEMOUS este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. Anul acesta, a avut loc cea de-a 11-a ediție a concursului la Ohrid, Macedonia. La concurs au participat, în total, 84 de concurenți, reprezentând 17 echipe din România, Bulgaria, Grecia, Turkmenistan și Argentina.

By |2017-03-06T14:42:44+00:006 martie 2017|Noutăți,