Burse de studiu în Franța pentru masteranzi și doctoranzi

Institutul Francez din România şi Ambasada Franţei în România organizează o nouă sesiune de selecţie pentru bursele finanţate de Guvernul Francez.

La aceste burse pot candida studenţii înscrişi la master sau doctorat care doresc să studieze în Franţa, în anul universitar 2018-2019. Durata mobilităţii este între 5 şi 10 luni pentru masteranzi, respectiv între 8 și 12 luni pentru doctoranzi. Termenul limită de înscriere este 28 februarie 2018.

Studenţii care doresc să candideze pentru bursele Guvernului Francez trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să fie de naţionalitate română, să aibă 4 ani de studii superioare (nivel licență sau master 1) sau să fie în prezent înscriși în anul IV de studiu sau master 1 (pentru bursele acordate studenților masteranzi) sau să fie absolvenți de master sau în prezent înscriși în anul II de master sau înscriși la doctorat în anul I, anul universitar 2017-2018 (pentru bursele acordate studenților doctoranzi).

Studenții selectaţi vor beneficia de o bursă în valoare de 615 euro/lună pentru masterat şi 1060 euro/lună pentru doctoratele realizate în cotutelă.

De asemenea, bursierii vor avea posibilitatea de cazare în căminele studenţeşti, de indemnizații pentru achiziționarea unor materiale de formare (bibliografice și electronice).

Mai multe informații sunt disponibile aici și aici sau pe site-ul Institutului Francez din România.