Conducerea UAIC s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Coreea

Miercuri, 22 noiembrie 2017, Ambasadorul Republicii Coreea la București, domnul KIM Eun-joong, a efectuat o vizită la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Excelența Sa a fost primit de Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonatorul de Credite al Universității, iar discuțiile au evidențiat evoluția remarcabilă a cooperării academice, marcată de semnarea a 5 acorduri instituționale (cu Hankuk University of Foreign Studies, Chung-Ang University, Kookmin University, Soongsil University, Kongju National University), 2 acorduri bilaterale inter-instituționale Erasmus+ pentru schimburi reciproce de studenți și personal academic și administrativ, 19 granturi Erasmus+ aprobate pentru 10 stagii incoming și 9 stagii outgoing. De asemenea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași  a câștigat prin competiție un proiect de cercetare cu Research Center for Proteinaceous Materials, Chosun University din Gwangju – Coreea, director de proiect fiind Prof. univ. dr. Tudor Luchian de la Facultatea de Fizică, iar din partea instituției coreene – Prof. univ. dr. Yoonkyung Park.

De la ora 16.00, în Sala Senatului, ambasadorul KIM Eun-joong a susținut conferința intitulată ”Globalization and the 4th Industrial Revolution”, unde au fost prezenți studenți și profesori interesați de această temă.

În cadrul acestei întâlniri, ambasadorul KIM Eun-joong a apreciat interesul comunității ieșene pentru limba și cultura coreeană și a precizat că va depune eforturi pentru intensificarea cooperării academice și cu mediul de afaceri.