Cum au fost primele trei zile de „porţi deschise” la UAIC

Până la sfârşitul acestei săptămâni, mai bine de 3000 de elevi sunt aşteptaţi să viziteze Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Cu ocazia săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevi și profesori de la liceele din Moldova au vizitat Universitatea și au participat la Zilele Porţilor Deschise de la Facultatea de Chimie şi Facultatea de Fizică.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, prin programul „Vizitează Universitatea”, mai bine de 500 de elevi au ocazia să viziteze locuri emblematice ale Universităţii (Aula Magna, Sala Paşilor Pierduţi, Muzeul Universităţii etc), să se familiarizeze de pe acum cu parcurile, căminele şi cantina universităţii. De asemenea, elevii au avut posibilitatea să viziteze facultăţile care îi interesează şi să afle direct de la profesori despre perspectivele pe care le oferă fiecare facultate.

La Zilele Porţilor Deschise de la Facultatea de Fizică, aproximativ 2200 de elevi din clasele V-XII vizitează laboratoarele facultăţii şi participă la prezentări ştiinţifce interactive şi fascinante: de la aparate care tratau durerea de dinţi, străbunici ai WI-FI-ului, până la demonstrații prin care cauciucul este spart ca un pahar de sticlă. Un reportaj de la Zilele Porţilor Deschise de la Facultatea de Fizică poate fi citit aici.

Și Facultatea de Chimie a organizat, la rândul său zilele porţilor deschise, un eveniment la care sunt așteptați să participe în jur de 150 de elevi.

Programul „Vizitează Universitatea” va continua şi după sfârşitul acestei săptămâni, pentru grupurile de elevi care doresc să afle mai multe informații despre condiţiile de studiu, de viață în campusurile studențești şi despre admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Informaţii suplimentare despre admitere pot fi găsite şi pe site-ul admitere.uaic.ro.

[wooslider slider_type=”attachments”]

Click pentru galerie foto.

By | 2016-10-12T15:30:22+00:00 4 aprilie 2013|Admitere|

About the Author: