Diplomă onorifică acordată de UNESCO România

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a primit, în cadrul reuniunii aniversare, diploma „România – UNESCO: 60 de ani” din partea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Evenimentul a avut loc joi, 15 decembrie, ora 17.00, în incinta sediului CNR UNESCO. Diploma a fost acordată „în semn de înaltă recunoaștere a contribuției la împlinirea și afirmarea idealurilor și obiectivelor UNESCO în România” și a fost acceptată, în numele Universității, de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public.

România celebrează anul acesta 60 de ani de la aderarea la UNESCO. Această aniversare, care a întrunit mai mulți reprezentanți ai instituțiilor și autorităților naționale ce au contribuit la activitatea UNESCO, a fost marcată de o gamă largă de activități ce țin de diverse preocupări ale actorilor naționali pentru realizarea idealurilor și obiectivelor propuse de organizație. De asemenea, în cadrul evenimentului au participat actualii și foștii reprezentanți în structurile UNESCO, atât cele naționale, cât și internaționale, reprezentanți ai universităților, a asociațiilor, a centrelor și cluburilor pentru UNESCO din România. Au fost invitați ambasadori și oficiali români la UNESCO, parlamentari și reprezentanți ai presei.

Reuniunea aniversară „ROMÂNIA – UNESCO: 60 de ani” a făcut parte din cea de-a doua ediție a „Porților Deschise ale CNR UNESCO”. Aceasta a fost lansată în contextul aniversării menționate și și-a propus să prezinte celor interesați activitățile Comisiei cu scopul de a promova propriile opțiuni de natură științifică, educațională și culturală.

By | 2016-12-16T10:13:31+00:00 16 decembrie 2016|Noutăți, Premii|

About the Author: