Două titluri onorifice decernate personalităților din domeniul fizicii

Joi, 18 mai, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va decerna două titluri onorifice unor specialiști de excepție din domeniul fizicii. Este vorba despre Rolf HEMPELMANN, profesor la Universitatea Saarland din Germania, ce va primi titlul de Doctor Honoris Causa, respectiv Evangelos VITORATOS, profesor la Universitatea din Patras, Grecia, căruia îi va fi decernat titlul de Profesor de Onoare. Ceremoniile se vor desfășura în Aula Magna „Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 12.00.

Profesorul Rolf HEMPELMANN este profesor Emerit al Facultății de Științe Naturale și Tehnologie, director al Centrului de Transfer Tehnologic pentru Electrochimie și colaborează cu Institutul Coreean pentru Știință și Tehnologie KIST Europa din poziția de șef de grup de cercetare.

Un prieten și susținător al României, Rolf Hempelmann a încurajat și sprijinit evoluția în carieră a studenților și tinerilor cercetători din România, oferind cu generozitate finanțări din proiectele conduse de domnia sa și oportunități de stagii prin programele Erasmus, Marie Curie, DAAD sau programele din fonduri europene. În 2017, se împlinesc 10 ani de foarte strânsă colaborare între Facultățile de Fizică și de Chimie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Departamentul de Chimie Fizică de la Universitatea Saarland, pe care Rolf Hempelmann l-a condus de la numirea sa ca profesor la ac