Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

British Council și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează preselecția pentru cea de-a VIII-a ediţie a FameLab România, cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public. Competiţia se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care studiază sau lucrează în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii.

Preselecția va avea loc joi, 9 aprilie 2015, ora 11:00, la Facultatea de Informatică a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”, Str. General Berthelot, Nr. 16 – Sala 308, et. 1, Corp C.

Pentru a se înscrie la preselecția organizată la Iași, candidații trebuie să completează formularul de înscriere disponibil aici, apoi să-l trimită  la adresa de e-mail ioana.pastinaru@uaic.ro, până la data de 8 aprilie 2015.

 În cadrul preselecției, fiecare participant va avea la dispoziție 3 minute pentru a captiva audiența cu o expunere interesantă şi creativă pe un subiect din domeniul ştiinţei, ingineriei, matematicii sau tehnologiei.

Prezentările trebuie să fie realizat în limba română, să fie corecte şi interesante din punct de vedere ştiinţific, dar şi pe înţelesul celor fără o pregătire de specialitate.

La concurs nu se pot înscrie profesioniștii în domeniul științei sau cei care au câștigat edițiile anterioare ale FameLab din România.

Detalii despre condițiile de participare sunt publicate în Regulamentul FameLab.

Finaliștii FameLab care vor concura în finala naţională vor fi aleși în cadrul preselecţiilor regionale care vor avea loc în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași şi Timișoara, în perioada 2-25 aprilie 2015.

Câștigătorul finalei din România va participa la concursul FameLab International, în Marea Britanie, unde va susține o prezentare în limba engleză. Prin urmare, capacitatea de a vorbi limba engleză la nivel intermediar spre avansat este esențială.

Mai multe informații despre concurs se găsesc la adresa: http://www.britishcouncil.ro/programe/educatie/famelab

 

Persoana de contact: Ioana Carmen Păstinaru

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași
T: 0232 201 021
E: ioana.pastinaru@uaic.ro