Conferința Internațională de Psihologie Aplicată și Științe ale Educației, ediția a 8-a

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Între 17 și 20 octombrie, se va desfășura la Iași a 8-a ediție a Conferinței de Psihologie Aplicata si Stiinte ale Educatiei (International Conference on Applied Psychology and Educational Sciences; ICAPES). Manifestarea are loc o dată la doi ani și a fost inaugurată în 2005.  Ea se adresează în egală măsură practicienilor și cercetătorilor din domeniile psihologiei și ale științelor educației.

Invitați importanți de peste hotare la ediția din acest an sunt profesorul James Maddux, de la Universitatea ”George Mason” din Statele Unite, profesorul Ricardo Garcia Mira, de la Universitatea din A Coruna, Spania, doctor honoris causa al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, precum și profesorii Pierre-Yves Brandt și Valentino Pomini, ambii de la Universitatea din Lausanne Elvetia.

O particularitate a acestei ediții o reprezintă participarea unor absolvenți străluciti ai Facultătii, cu stagii și posturi la prestigioase instituții de cercetare din străinătate:  Bogdan Balan Université du Québec en Outaouais Gatineau, Hospital Rivière des Prairies, Montreal, Canada, Grigore Havarneanu (International Union of Railways, Paris) și Georgiana Juravle (Lyon Neuroscience Research Center, INSERM, Lyon, Franța).

In egală masură, vor lua parte psihologi și pedagogi cunoscuți de la universitățile din București, Cluj si Iași, dar și specialiști practicieni asociați acestor universități.

ICAPES a devenit treptat principala manifestare științifică a Facultății de Psihologie și Știinte ale Educației, prilej de bilanț al cercetărilor dar și de anticipare a principalelor linii de dezvoltare. Conferința a funcționat mereu ca un mediu propice schimburilor fertile de idei, dialogurile purtându-se cu sentimentul respectului pentru contribuția celuilalt, cu solidaritate și cu prietenie.

Mai multe detalii puteți găsi la adresa: https://www.psih.uaic.ro/icapes2019/