Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Centrul de Studii Europene din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 19-20 mai 2017, conferința internațională EURINT 2017 | European Union at crossroads: building resilience in times of change.

Evenimentul face parte din seria conferințelor EURINT ce a fost lansată în anul 2013, în cadrul programului Jean Monnet. În cadrul conferinței ne propunem să dezbatem subiecte actuale despre contextul economic, social și politic din UE la care vor  participa cercetători, cadre didactice, experți, încurajând astfel schimbul de idei și opinii.

Uniunea Europeană se confruntă astăzi cu provocări la nivel economic și politic. Provocările economice sunt asociate cu recuperarea post-criză, în timp ce provocările politice rezultă din ascensiunea discursului naționalist și populist prezent tot mai mult în statele membre. În acest context, cea de a șasea ediție a EURINT va fi dedicată evaluării capacității de reziliență a UE, de a reacționa la aceste provocări.

La această ediție și-au anunțat deja participarea experți din domeniu, cercetători, membrii ai societății civile din România și străinătate.

Ediția din acest an va fi organizată în colaborare cu European Union Institute for Security Studies (EUISS). În cadrul unui secțiuni speciale, experții EUISS vor prezenta rezultatele evaluării capacității de rezistență a UE la nivel internațional, la aproape un an după publicarea „Strategiei globale pentru Uniunea Europeană”, document lansat în iunie 2016 de către Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini.

Termenul limită pentru înregistrarea participanților este 31 martie 2017.

Lucrările prezentate vor fi publicate revista CES Working Papers (indexată BDI) sau în volumul conferinței EURINT proceedings (indexat Thomson Reuters).

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web a conferinței http://www.cse.uaic.ro/eurint/