Conferința „Proiectul european astăzi – începutul sfârșitului sau sfârșitul începutului?”

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Centrul de Studii Europene din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită vineri, 24 martie 2017, la ora 16.00,  în Sala Senatului, la conferința „Proiectul european astăzi – începutul sfârșitului sau sfârșitul începutului?”.

Prelegerea va fi susținută de dl. Valentin Naumescu, conferențiar abilitat la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A fondat (2013) și coordonează Grupul de Reflecție și Analiza Internațională „Citadel”, un think-tank de politică externă al universității din Cluj. Din 2015, este expert independent al Comisiei Europene în domeniul relații internaționale.

Valentin Naumescu are experiența diplomatică, fiind fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (2005 – 2007) și Consul General al României la Toronto (2008–2012). Are gradul diplomatic de ministru-consilier.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni organizate de Centrul de Studii Europene și Centrul de Documentare Europeană Jean Monnet cu prilejul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.

Alte acțiuni derulate:

– Lansare de carte: „Criza Uniunii Europene și ordinea globală în era Trump”, coordonată de dl. V. Naumescu. Volumul cuprinde o diagnoza a Uniunii Europene si a vecinătăților ei si, prin extensie, o privire mai largă asupra politicii globale, asupra sistemului de aranjamente ale lumii în care trăim, la sfârșitul erei Obama și începutul erei Trump (vineri, 24 martie, ora 16.00, Sala Senatului, la finalul prelegerii dlui. Naumescu)

– „Uniunea Europeană: spațiu al oportunităților pentru tineri”, seminar adresat studenților cu scopul de a promova oportunitățile și programele dedicate tinerilor din Europa. Seminarul va viza teme de discuție precum: oportunități de angajare oferite de instituțiile Uniunii Europene, sfaturi și sugestii pentru construirea unei cariere europene, programe de încurajare a tinerilor artiști și inventatorilor (Europa Creativă), ș.a (sâmbătă, 25 Martie, de la ora 17:00, în sala I1, corpul I al Universității „Alexandru Ioan Cuza”);

– „Identitate și valori europene”, expoziție de arte vizuale, realizată în parteneriat cu Facultatea de Arte Vizuale și Design, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași. Expoziția va fi găzduită de Galeria de Artă „i” (începând cu 24 Martie 2017 – corp i, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, lângă parcul Titu Maiorescu, bvd. Carol I, nr. 19). Acțiunile sunt organizate cu sprijinul: – Asociației Studenților la Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Asociației Studenților Europeni,  Asociației Studenților Jurnaliști,  Europe Direct Iași.

Pentru mai multe informații vizitați pagina www.cse.uaic.ro