Începe admiterea! Sfaturi şi noutăţi pentru candidaţi

Luni, 11 iulie 2011, începe perioada de înscriere pentru concursul de admitere la cele 15 facultăți din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Concursul de admitere are loc în perioada 11-16 iulie, respectiv 12-15 septembrie pentru locurile rămase libere după prima sesiune.

La admiterea din acest an, absolvenții de liceu au la dispoziție 6860 de locuri la formele de învățămâmt zi și ID: 3360 sunt locuri finanțate de la bugetul statului, iar 3500 sunt cu taxă.

40 de locuri finanţate de la bugetul de stat sunt alocate pentru candidații de etnie rromă și 33 de locuri pentru candidaţii din Republica Moldova care au terminat un liceu în România. De asemenea, candidaţii din Republica Moldova pot opta și pentru unul dintre locurile cu taxă scoase la concurs, indiferent dacă au terminat liceul în România sau Republica Moldova.

Admiterea este organizată, la majoritatea facultăţilor, sub forma concursului de dosare; excepţie face Facultatea de Drept, unde candidaţii vor susţine, începând din acest an, o probă la disciplina Limba română ce va reprezenta 50% din media finală.

Anul acesta, candidaţii au la dispoziţie şi patru specializări în limbi străine – Administrarea Afacerilor, Informatică şi Matematică (în limba engleză), respectiv Geografia turismului (în limba franceză). Pentru aceste specializări, candidaţii vor prezenta la înscriere un certificat de competenţă lingvistică eliberat de o instituţie recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În lipsa unui astfel de document, vor susţine o probă de competenţă lingvistică notată cu admis/ respins.

Consultă oferta completă de studii pe http://admitere.uaic.ro.

 

Care este programul de înscrieri?

Programul de înscriere la admitere este:

  • 9.00 – 17.00 ( 11 – 15 iulie)
  • 9.00-14.00 (16 iulie)

De unde poţi afla toate informaţiile despre admitere?

 

Cum vei afla rezultatele?

În maximum trei zile după încheierea înscrierilor (în perioada 17-19 iulie), rezultatele vor fi afişate online – pe http://admitere.uaic.ro, pe site-ul fiecărei facultăţi şi la sediul facultăţilor.

Pentru detalii complete referitoare la sesiunea de admitere 2011 de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, vă invităm să accesați site-ul http://admitere.uaic.ro.

 

Succes!

By | 2014-01-16T14:26:12+00:00 8 iulie 2011|Admitere, Anunţuri, Noutăți|

About the Author: