Şcoala Junior a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” a dat start la înscrieri pentru clasele I şi a II-a. Cea mai nouă şcoală din Iaşi pune la dispoziţia părinţilor 36 de locuri pentru copiii lor, în condiţiile în care numărul maxim va fi de 18 elevi pe clasă. Înscrierile au loc pînă pe 10 septembrie, cu posibilitatea de prelungire pînă pe 15 septembrie.

Locaţie: strada Păcurari nr.9, vis-a-vis de Biblioteca Centrală Relaţii: tel. 0723232356 Detalii pe site-ul Scolii Junior

 

Program de după-amiază, cluburi interactive şi limbi străine

Elevii şcolii vor studia limba engleză intensiv şi vor avea acces la un laborator de calculatoare dotat performant. Pe lîngă orele obişnuite de dimineaţă, şcoala oferă şi un program extins în care vor fi incluse cluburi de dans, karate, aerobic, şah, muzică, informatică etc. Pentru părinţi, avantajul cel mai mare al şcolii va fi faptul că elevii vor ajunge acasă cu temele gata făcute şi lecţiile deja pregătite pentru a doua zi, sub supravegherea specialiştilor şcolii.

Şcoala Junior a primit avizul favorabil din partea ARACIP – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, fiind un proiect unic în ţară: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” este singura universitate din România care oferă şi educaţie primară. Datorită legăturii speciale cu universitatea, elevii vor beneficia de resurse deosebite – ei vor avea acces la muzeele, staţiunile de cercetare şi Grădina Botanică, la Planetariul şi Observatorul Astronomic ale Universităţii.

Conducerea universităţii speră ca experienţa şcolii generale să aibă un succes similar cu cel al Grădiniţei Junior, care după primii doi ani de funcţionare a fost selectată într-un program de excelenţă alături de alte 9 grădiniţe din România.

De altfel, o şcoală generală a existat deja la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” în perioada interbelică, cînd funcţiona Şcoala de Aplicaţie, ca parte a Seminarului Pedagogic Universitar. La această şcoală, activităţile didactice erau susţinute de studenţi aflaţi în practică pedagogică.

În prezent, la nivel internaţional, există o tendinţă a politicilor educaţionale care promovează învăţarea pe tot parcursul vieţii (lifelong-learning) sub umbrela unor mari brand-uri instituţionale.

Astfel, universităţile din Occident tind să ofere o gamă completă de educaţie, începând de la şcoală primară până la liceu, facultate, şcoli postuniversitare, doctorale şi postdoctorale, oferte de educaţie continuă.