Apelul transnational pentru proiecte europene de cercetare in domeniul biotehnologiei marine

In cadrul proiectului Marine Biotech Marine biotechnology ERA-NET a fost lansat primul apel transnational pentru propuneri de proiecte in domeniul biotehnologiei marine „The development of biorefinery processes for marine bioresources”.

Scopul principal al apelului este de a stimula activitati europene comune de cercetare si dezvoltare in domeniul biotehnologiei marine. Echipele de cercetare care aplica pentru finantare se supun criteriilor de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Finantarea va fi acordata pentru o perioada maxima de trei ani, in conformitate cu reglementarile nationale. Pot participa echipe de cercetare din organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare etc.) si intreprinderi. Fiecare consortiu trebuie sa cuprinda cel putin 3, dar nu mai mult de 8 grupuri de cercetare eligibile din minim 3 tari participante la apel. Echipele de cercetare din tari care nu participa la apel pot participa in proiecte daca demonstreaza valoarea adaugata consortiului si daca isi asigura finantarea din venituri proprii.

Depunerea propunerilor de proiecte se va face in doua etape. Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 10 decembrie 2014, iar termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este
30 aprilie 2015.

Detalii privind apelul sunt disponibile la:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3858/Marine-biotechnology-ERA-NET.html

Persoana de contact UEFISCDI: Simona Stoian
Telefon: 021.302. 3893
Email: simona.stoian@uefiscdi.ro

By | 2014-11-11T11:08:59+00:00 11 noiembrie 2014|

About the Author: