Peste 50 de observatori de păsări din toată țara au participat în perioada 5-6 octombrie 2019, la Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” de la Agigea, la Maratonul Ornitologic organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Societatea Ornitologică Română.

Maratonul de tipul „Big Day” – cine vede cele mai multe specii diferite de păsări sălbatice, a reunit 11 echipe de observatori de păsări. Aceștia au avut la dispozitie 24 de ore pentru a înregistra un număr cât mai mare de specii de păsări, într-o arie desemnată de organizatori, respectiv  perimetrul format din Lacul Techirghiol, Vadu, Marea Neagră și Cheile Dobrogei.

Patru dintre echipele prezente la concurs au fost premiate, campioană fiind desemnată echipa cu 115 specii de păsări observate. Echipele au fost evaluate de un juriu format din: CS III Emanuel Ștefan BALTAG, Director al Stațiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea” de la Agigea, prof. Eugen PETRESCU, ornitolog independent și Ciprian FÂNTÂNA, Director de conservare al Societății Ornitologice Române.

În total, pe parcursul evenimentului au fost observate 165 de specii diferite de păsări, respectiv 10.857 de indivizi.

Mai multe informații sunt publicate la adresa: https://www.sor.ro/ro/mid/Noutati.html