Revista presei, 12 septembrie 2017

Universitatea Cuza a publicat REZULTATELE admiterii de toamna! La Universitatea Tehnica, ADMITEREA continua pana la finalul acestei saptamani

Dupa ce in perioada 7-9 septembrie 2017 au avut loc înscrierile pentru ciclurile de licenta si masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, la facultatile si specializarile la care au ramas locuri disponibile dupa admiterea din iulie, ieri au fost publicate rezultatele.
Acestea pot fi analizate aici: http://admitere.uaic.ro/. Cei mai multi candidati au fost la facultatile cu profil socio-uman. Mediile ultime de intrare au trecut de 6.00. În total, au fost scoase la concurs 340 locuri la buget pentru ciclul de licenta si 515 locuri la buget pentru ciclul de master pentru candidatii români. La Facultatea de Drept, precum si la Informatica, deoarece în sesiunea precedenta au fost ocupate toate locurile, nu s-a mai organizat concurs de admitere pentru ciclul de licenta.

Mai departe, Universitatea Tehnica (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iasi a demarat ieri (11 septembrie – n.r.) o noua sesiune de admitere! Concret, institutia mai are libere doar 308 de locuri la buget, la ciclul de licenta, pe care le va scoate la concurs în intervalul 11 – 17 septembrie 2017. In principal, aici sunt disponibile 308 de locuri la buget – programe de licenta.
Dincolo de toate acestea, succesul admiterii din vara la TUIASI, când la cele 11 facultati s-au înscris 3.255 de candidati unici, o crestere de 72 la suta ca numar fata de anul trecut si cu 43 la suta fata de 2015, este dublat si în urma confirmarii locurilor de catre studenti.

Pe acest plan, sistemul de admitere implementat ce presupune un dosar unic pentru toate cele 11 facultati ale Universitatii Tehnice le-a permis absolventilor de Bacalaureat sa îsi aleaga oricâte specialitati au dorit, platind o singura taxa de admitere.

Publicație: Bună Ziua Iași

By | 2017-09-12T08:14:29+00:00 12 septembrie 2017|

About the Author: