Revista presei, 13 septembrie 2017

Universitatea Cuza din Iasi pregateste cea mai MARE actiune dedicata studentilor de anul I

Reprezentantii Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi pregatesc pentru boboci a VII-a editie de „Bun venit la UAIC„, cel mai mare eveniment de orientare si informare a studentilor de anul I din Romania. Astfel, cei interesati sa intre in echipa de organizare, ca voluntar, se pot inscrie aici: https://goo.gl/GsSD6Q.

„Partenerii evenimentului «Bun venit la UAIC» te vor astepta (intre 1 si 3 octombrie 2017 – n.r.) la corturile din fata universitatii pentru ca tu sa stii de la început unde sa cauti oportunitatile care te vor ajuta pe mai departe în viata de student. Institutii de cultura si Centrele Culturale din Iasi îsi prezinta ofertele, angajatori importanti îsi prezinta oferta de locuri de munca, iar asociatiile studentesti îti povestesc cum te poti înscrie pentru a profita la maxim de anii de studentie„, au reliefat oficialii de la Cuza.

Pe de alta parte, bobocii vor primi si informatii concrete legate de viata de student cuzista.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

 

Ministrul Tudorel Toader va participa la Iaşi la o conferinţă despre malpraxis

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Ministrul Justiţiei, prof.dr. Tudorel Toader, va fi prezent între 21 – 22 septembrie la Iaşi unde va participa la o conferinţă internaţională organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi – „Riscul pentru malpraxis în actul medical“. Aceasta va avea loc în Aula „George Emil Palade“ şi a ajuns la cea de-a treia ediţie, fiind un eveniment asociat „UNIT of UNESCO Chair in Bioethics“.

Programul ştiinţific al conferinţei include patru sesiuni: Satisfacţia pacientului, Mangementul riscurilor de malpraxis medical, Erori comune ale medicilor şi unităţilor medicale şi „Când un caz medical poate deveni un caz de malpraxis?“.

„Temele abordate vor pune accent pe noţiuni caracteristice riscului pentru malpraxis în actul medical şi legislaţia specifică domeniului medical, vor permite obţinerea de cunoştinţe şi mai ales înţelegerea semnificaţiei juridice a actului medical contemporan“, au spus organizatorii.

Vor participa specialişti din domeniul medical, cel juridic, managerial, politici de sănătate şi asigurări.

„Ne dorim ca participarea la conferinţă să dezvolte o cultură juridică necesară şi adecvată pentru practica medicală, la un nivel care să permită performanţă profesională în mod competent şi responsabil“, au mai precizat reprezentanţii universităţii.

Preşedinţii comisiei sunt conf.dr. Elena Toader, soţia ministrului Justiţiei, şi prof.dr. Vasile Astărăstoae, fost rector al UMF Iaşi. Printre invitaţi se numără şi Vasile Cepoi, preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

Publicație: Ziarul de Iași

 

Unul dintre cei mai SPUMOSI ministri din Guvernul Romaniei, invitat la deschiderea NOULUI an academic la o mare universitate din Iasi

Ca in fiecare an, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” este prima din randul celor cinci institutii de invatamant superior de stat din Iasi care va deschide oficial noul an academic!

Astfel, luni, 18 septembrie, de la ora 11:00, in Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a unitatii de invatamant este programata ceremonia. In acest context, invitatul special al manifestarilor este chiar actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea.
Pe de alta parte, actiunea va cuprinde discursul oficial al rectorului – prof. univ. dr. ing. Vasile Vantu, a oficialitatilor administrative locale, respectiv va fi un moment ce tine de premierea celor mai buni studenti.

Publicație: Bună Ziua Iași

 

HALAL performante la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi! Un RAPORT al Societatii Academice Romane scoate totul la IVEALA

 Un raport al ONG-ului „Societatea Academica Romana” (SAR) a analizat performanta a 48 de universitati publice • Astfel, documentul scoate la iveala slabiciunile si punctele tari si apoi le-a dat note si stele 

Societatea Academica Romana (SAR) a analizat performanta a 48 de universitati publice! Din datele prezentate sunt scoase in prim-plan slabiciunile si punctele tari ale acestora. Concret, a rezultat un clasament din care afli care sunt institutiile de invatamant superior la care nu merita sa fii student si cele care sunt in topul celor mai bune.

Plecand de la toate acestea, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iasi este prezentata intr-o pozitie total nefavorabila. Cauzele principale sunt legate de coruptiescandaluri in care au fost implicati membrii din conducere sau lipsa unei infrastructuri academice de calitate.

Astfel, „Raportul Integritatii Universitare din Romania” a evaluat institutiile de invatamant superior, pornind de la criterii precum transparenta, integritate, meritocratie, management financiar. Aici, in topul celor mai bune se afla: UMF din Targu Mures, urmata de Universitatea Petru Maior, tot din Targu Mures, „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Babes-Bolyai din Cluj – Napoca.

Pe de alta parte, Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi a obtinut doar doua stele. Aici, desi recent sefii institutiei s-au laudat ca unitatea educationala este singura din Romania (pe zona medicala – n.r.) cotata in Times Higher Education World University Rankings, acest raport a scos la iveala „adevarata valoare” a UMF Iasi.

Nici nu e de mirare, avand in vedere sirul de scandaluri cu care s-a confruntat Medicina din Iasi, aflata sub conducerea vremelnica a rectorului Viorel Scripcariu, in ultima perioada. Asta tine si de sefii corupti tinuti in brate de rectorul Scripcariu.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

By | 2017-09-13T08:17:11+00:00 13 septembrie 2017|