Program inovativ de proiecte derulat la Iasi. Universitatile iesene au fost partenere

Recent, a avut loc in municipiul Iasi o editie a proiectului Innovation Labs 2017, program de mentorat si dezvoltare pentru tinerii pasionati de tehnologii creative si antreprenoriat.
Programul si-a desemnat finalistii în cadrul evenimentului Demo Day din Iasi, desfasurat în Sala de Conferinte a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi„. Echipele Werit, Hydra si Watch Smart sunt cele care au convins juriul si si-au castigat biletele pentru editia din 22 mai de la Bucuresti, alaturi de finalisti din Capitala, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara si Alba Iulia.
„Innovation Labs este un accelerator ancorat în universitati românesti de prestigiu din Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu, Timisoara si Alba Iulia, adaugând dimensiunea dezvoltarii de produs educatiei tehnice IT&C, pentru care absolventii din România se bucura de o recunoastere globala. Pe tot parcursul programului, tinerii au împartasit experientele unor antreprenori sau oameni de business de succes, explorând ecosistemul antreprenorial românesc. În plus, li s-au oferit tehnologii de ultima generatie pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului”, au mentionat organizatorii evenimentului.
Acestia au aratat ca echipele selectate vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat si dezvoltare a prototipului initial catre un produs cu aplicatii reale in piata. Echipa Werit propune un consilier vestimentar digital, ce sugereaza clientilor combinatii între articole de îmbracaminte selectate dintr-o varietate de magazine online. Echipa Hydra ofera un produs de securizare si personalizare a accesului în cladiri, printr-un dispozitiv tip security box ce se conecteaza la reteaua de camere existente.
Echipa Watch Smart ofera o solutie de monitorizare si interventie de la distanta în camera bebelusului, integrând un sistem de senzori de temperatura, posibilitatea de a legana patutul bebelusului si un sistem de comunicare, incluzând luminite, muzica si voce. Innovation Labs 2017 este un program derulat împreuna cu partenerii academici de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

Publicație: Bună Ziua Iași

 

Simpozionului National „Explorari in traditia biblica romaneasca si europeana”, la Palatul Mitropolitan Iasi

In perioada 18-20 mai 2017, la Palatul Mitropolitan din Iasi, se va desfasura a VII-a editie a Simpozionului National „Explorari in traditia biblica romaneasca si europeana”, organizat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) prin Centrul de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum” din cadrul Departamentului de Cercetare Interdisciplinar – Domeniul Socio-Uman.
Totul in colaborare cu Asociatia de Filologie si Hermeneutica Biblica din Romania si cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Specialisti in studii biblice din tara si din strainatate (Iasi, Bucuresti, Chisinau, Cluj, Craiova, Baia Mare, Saarbruecken, Leuven si Poitiers) vor dezbate diferite aspecte ale problematicii editarii, traducerii, circulatiei, receptarii si interpretarii textelor sacre in Limba romana si in alte limbi, vechi sau moderne.
„La sedinta de deschidere a lucrarilor simpozionului, care va avea loc joi, 18 mai – orele 9:00-10:30, in Sala Iustin Moisescu a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, vor lua cuvantul: IPS dr. Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – prorector pentru programe de cercetare stiintifica si transfer de cunostinte, Universitatea Cuza, prof. univ. dr. Adriana Zait – Directorul Departamentului de Cercetare Interdisciplinar – Domeniul Socio-Uman, UAIC, prof. univ. dr. Lucia Cifor – prodecan al Facultatii de Litere de la Cuza si pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan – decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae, tot de la UAIC. Cu aceasta ocazie, prof. univ. dr. Eugen Munteanu va rosti un elogiu in onoarea prof. univ. dr. Zamfira Mihail – Laudatio in honorem Zamfirae Mihail, personalitate cu o remarcabila activitate in domeniul filologiei romanesti, careia ii este dedicata aceasta editie a Simpozionului”, au reliefat reprezentantii Universitatii Cuza.

 Publicație : Bună Ziua Iași