SURPRIZA pentru studentii Universitatii Cuza din Iasi. Acestia primesc „pasaport” spre ANGAJARE

Studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza – UAIC vor primi „pasapoarte” care le confirma pregatirea pentru piata muncii, dupa absolvire! • Astfel, Departamentul Servicii pentru Studenti si Absolventi din cadrul institutiei le propune cuzistilor sa se pregateasca pentru viata de dupa facultate cu programul „Pasaport pentru angajabilitate”
O noua sansa pentru studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi. Acestia vor primi „pasapoarte” care le confirma pregatirea pentru piata muncii, dupa finalizarea studiilor de licenta! Astfel, Departamentul Servicii pentru Studenti si Absolventi (DSSA) din cadrul institutiei le propune cuzistilor sa se pregateasca pentru viata de dupa facultate prin programul „Pasaport pentru angajabilitate”. Acesta va avea loc în perioada martie – iunie 2017. La intrarea în program, studentii vor primi un „pasaport” în care vor primi „vize” pe masura ce parcurg etapele acestuia: traininguri gratuite, conferinte. Înscrierile se fac pâna vineri, 20 martie, pe site-ul tinyurl.com/PasaportPentruAngajabilitate.
În cadrul acestuia se pot înscrie aproximativ o suta de tineri care se afla în anul II sau III. În faza pilot, vor putea participa studentii de la cinci facultati, printre care: Facultatea de Drept, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), Facultatea de Filosofie si Stiinte Social – Politice, Facultatea de Informatica, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei. Totul se va desfasura în cadrul Universitatii Cuza, în parteneriat cu o serie de firme si organizatii. Totul va consta din patru etape obligatorii si una optionala.
În urma primei etape, cea de autocunoastere, studentii vor trebui sa participe la minim o sesiune individuala de consiliere. Etapa de management al carierei – traininguri de managementul carierei pentru grupuri de 6-18 studenti. Etapa de networking cu profesionistii – participantii vor trebui sa ia parte la minimum o editie a evenimentului Biblioteca Vie, unde vor putea purta discutii individuale cu profesionistii invitati. Etapa de stagiu de practica – internshipuri în cadrul organizatiilor partenere cu o durata de minim trei saptamâni sau 30 de ore. Etapa optionala este participarea la un eveniment de cariera – Zilele Carierei, Business Days sau conferinte de specialitate.
„Pregatirea pentru piata muncii este una dintre cele mai importante responsabilitati pe care le avem fata de studentii nostri, dar si fata de comunitate. Prin discutiile repetate cu studentii si absolventii nostri, cu ajutorul comunitatii de afaceri, am ajuns la concluzia ca, pe lânga cunostinte de specialitate, sunt necesare o serie de abilitati care se pot deprinde doar prin educatie non-formala: prezentarea la interviuri, orientarea catre o cariera potrivita, o întelegere buna a domeniului. Astfel, Universitatea îsi completeaza eforturile de asigurare a calitatii învatamântului cu initiative care sa îi ajute pe studenti sa se angajeze mai usor în domeniul în care au studiat”, a declarat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, rectorul intermar al UAIC.
Obiectivele initiativei universitare sunt facilitarea autocunoasterii studentilor, dezvoltarea abilitatilor de management al propriei cariere, punerea în contact a studentilor cu posibilii angajatori si dezvoltarea unor abilitati necesare pe piata muncii (responsabilitate, managementul timpului sau lucrul în echipa). Deja, programul este un succes, jumatate dintre locuri fiind deja ocupate dupa primele zile de înscrieri.

Publicație : Bună Ziua Iași  și Evenimentul

 

Conferinta interactiva „Experimentul ATLAS de la LHC-CERN”, la Biblioteca Centrala Universitara din Iasi

Custerul ATLAS Romania organizeaza conferinta interactiva „Experimentul ATLAS de la LHC-CERN” care va avea loc sambata, 18 martie 2017, de la ora 9:30, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCUMihai Eminescu din Iasi. Evenimentul va fi prezentat de Calin Alexa, din partea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” (IFIN-HH) din Bucuresti si de Daniel Radu, din partea Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC).
De reamintit ca, de ani buni, cercetatorii care lucreaza la celebrul CERN de la Geneva – Elvetia au in grija celebrul Large Hadron Collider (LHC), loc unde s-a afirmat ca are loc un experiment al „Particulei lui Dumnezeu”.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Universitatea de Medicina din Iasi, in TOPUL celor mai valoroase din Europa, dupa numarul de studenti Erasmus

Anul acesta s-au implinit 30 de ani de cand a fost infiintat Erasmus, cel mai popular program de schimb de studenti din lume. In Romania, Erasmus a aparut in urma cu 20 de ani, iar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa, acum 17 ani.

De atunci, un numar de 535 de studenti UMF-isti au obtinut burse Erasmus pentru diverse universitati de medicina de elita din Europa. Astfel, de „Ziua Erasmus +”, pe 9 martie 2017, Prorectoratul Relatii Internationale al UMF Iasi a organizat, in Aula George Emil Palade, o sesiune de informare privind mobilitatile studentesti.
La intalnire au participat prorectorul de specialitate, prof. univ. dr. Monica Hancianu, coordonatorul programului Erasmus din UMF, conf. univ. dr. Catalin Pricop, prodecanul Facultatii de Medicina, sef lucrari dr. Cristian Statescu, Mihaela Sirotta, secretar Relatii Internationale si Programe Comunitare, studentii care au fost in mobilitati Erasmus in acest an si cei care sunt interesati sa participe la program, in anul universitar 2017-2018.
„Scopul nostru este de a familiariza aspirantii Erasmus cu realizarile profesionale ale celor care au fost plecati cu acest program”, a punctat prof. univ. dr. Catalin Pricop, coordonatorul Erasmus la UMF Iasi.
Prof. univ, dr. Monica Hancianu, prorector al universitatii, i-a incurajat pe cei prezenti sa se inscrie la acest program care, „pentru anii 2016-2020, a primit numele de Erasmus+ si se refera la activitatile finantate de Uniunea European «UE» pentru tineri, pentru formare profesionala, artistica, culturala si formare fizica”.
„Experienta internationala nu o sa insemne doar experienta intr-o alta universitate, ci si experienta unei alte culturi, unui alt popor, alaturi de alti colegi, intr-o lume relativ diferita de cea din care ati plecat”, a transmis prorectorul Hancianu.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Vreau sa devin doctor! Vizite la UMF Iasi, in cadrul Saptamanii „Scoala Altfel”

Pentru a veni in intampinarea elevilor care care vor sa respire, in avans, aerul de studentie, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” isi deschide portile atat in luna martie cat si in intervalul 15 mai – 9 iunie 2017. Anul acesta, UMF Iasi le-a pregatit elevilor un program atractiv, acestia putand vizita:

  • Muzeele UMF Iasi: Muzeul de Anatomie (Muzeu care adaposteste si „Ecorseul” lui Constantin Brancusi) si Muzeul de Istorie a Medicinei
  • laboratoarele Facultatii de Farmacie, unde elevii pot afla lucruri interesante despre proprietatile miraculoase ale plantelor si despre cum se fac „pastilele” din farmacie
  • Baza de Abilitati Medicale Practice a Facultatii de Medicina
  • Baza de invatamant medical stomatologic
  • Facultatea de Bioinginerie Medicala

De asemenea, elevii din clasele a XII-a care doresc sa devina studenti ai UMF Iasi pot asista la un curs de Anatomie si pot afla totul despre oferta educationala si despre admitere, intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri cu profesori ai Universitatii.

UMF Iasi invita elevii in „Arena Medicala”

In saptamana 15-19 mai 2017, cea de-a patra editie a „Arenei Medicale” este organizata, ca si in anii trecuti, sub forma unui complex de evenimente interactive, diferentiate pe niveluri de interes si grupe de varsta. Activitatile din cadrul Arenei Stiintelor Medicale fac accesibile notiunile medicale printr-o abordare practica si concreta, inspirand tinerii pentru o meseria de medic. Ca si in anii precedenti, activitatile sunt organizate in doua sectiuni: tururi ghidate in Universitate si activitati in cadrul Arenei Medicale coordonate de societatile studentesti si cercurile de studenti ale Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi.

Cum procedez daca vreau sa vizitez UMF Iasi

In acest an, programul national „Scoala Altfel” este planificat dupa decizia fiecarei unitati de invatamant, in perioadele: 27 februarie – 31 martie 2017 si 15 mai – 9 iunie 2017.

Pentru a vizita Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi in cadrul Saptamanii „Scoala Altfel”, trebuie sa completati cererea pe care o gasiti aici, sa o semnati, sa o stampilati si sa o trimiteti scanata la adresa de e-mail comunicare•umfiasi.ro. Dupa avizul Conducerii UMF Iasi, veti fi contactati de un reprezentant al Departamentului de Comunicare si Marketing Universitar pentru stabilirea detaliilor programului vizitei.

Pentru inscrieri la activitatile din cadrul „Arenei Medicale”, va fi postat pe site-ul Universitatii un formular de inscriere.

Publicație: Bună Ziua Iași