Conferinţă importantă la Universitatea de Arte: intrarea liberă

 Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi va organiza mâine un eveniment aparte. Compozitorul şi interpretul Nicolae Brânduş, profesor universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, va veni la Iaşi pentru a susţine o conferinţă cu tema „Retrospectivă artistică“. 

Evenimentul a fost programat să aibă loc în Amfiteatrul „Achim Stoia“ al Universităţii de Arte, care se află în corpul D, pe strada Costache Negruzzi. Intrarea este liberă, manifestarea va începe de la ora 17. Evenimentul face parte dintr-o serie de conferinţe cu titlul „Opera Omnia. Autoportrete componistice“, serie ajunsă la cea de-a treia ediţie, fiind coordonată de către profesorul universitar Gheorghe Duţică. „Proiectul vizează cunoaşterea şi promovarea în mediul cultural ieşean a unora dintre cele mai importante personalităţi ale elitei componistice contemporane, din ţară şi din străinătate, dintre care îi amintim pe Adrian Pop, Dan Dediu, Doina Rotaru, Octavian Nemescu, Viorel Munteanu ş.a.“, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Publicație: Ziarul de Iași

 

Proiectul „Sistem Energetic Inteligent în arii protejate”, lansat de o facultate a Universitatii Tehnice din Iasi

Universitatea Tehnica (TUIASIGheorghe Asachi din Iasi implementeaza proiectul intitulat „Sistem Energetic Inteligent în arii protejate”, finantat de Mecanismul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (Granturile SEE) 2009 -2014. Acesta este implementat in parteneriat romano-norvegian. Partenerii proiectului sunt: Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Timisoara, Administratia Bazinala de Apa Siret- Bacau, RNP Romsilva – Administratia Parcului Natural Vanatori – Neamt, SINTEF Energy Research din Trondheim – Norvegia si Universitatea Tehnica-Stiintifica a Norvegiei (NTNU Norwegian University), tot din Trondheim.
„Este vorba despre un proiect care vizeaza cercetarea in domeniul energiei si vizeaza cresterea gradului de utilizare a potentialului energetic din surse regenerabile in zone izolate, situate in special in arii protejate, prin utilizarea surselor energetice de putere mica pentru potentarea unei surse de energie de putere mai mare. Zona vizata pentru desfasurarea cercetarii este zona Schitului Boulet, din Parcul Natural Vanatori, comuna Cracaoani, judetul Neamt”, au transmis organizatorii.

In acest sens, activitatea care tine de finalizarea evenimentului este programata astazi, 27 aprilie 2017, incepand cu ora 12:00! Totul va avea loc in cladirea Departamentului Amenajari si Constructii Hidrotehnice de la Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului – TUIASI, bulevardul Dimitrie Mangeron 65, Laboratorul Grim.

Publicație: Bună Ziua Iași

Cea de-a XXVI-a editie a manifestarii „The Interconnection Techniques in Electronics”, la Iasi

Pana pe 28 aprilie 2017, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI) de la Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi desfasoara cea de-a XXVI-a editia a manifestarii ce face parte din „The Interconnection Techniques in Electronics”. Acestea sunt organizate de catre facultatea ieseana, având ca parteneri facultatea de profil din Bucuresti, Ministerul Educatiei Nationale (MEN), Aries, IEEE Romania, APTE, IPC, IEEE-CPMT, EPETRUN.
„La manifestarile stiintifice participa 48 de studenti si 20 de cadre didactice din 13 centre universitare din tara «facultati de electronica, telecomunicatii si tehnologia informatiei», precum si 40 de reprezentanti ai firmelor de profil. Din partea facultatii noastre participa la concurs trei studenti”, au precizat reprezentantii ETTI.
În cadrul acestor manifestari vor avea loc si doua concursuri studentesti – TIE si TIE PLUS, dar si doua workshop-uri. În cazul TIE Plus este vorba de un concurs organizat de o cunoscuta companie de profil pentru studenti, doctoranzi, post-doctoranzi si ingineri de pâna la 28 de ani, care cunosc domeniul PCB, în special proiectarea de prototipuri de mare complexitate.
Unul dintre workshopuri este axat pe educatie, intitulat „Strategic partnership for education”, iar subiectele sunt propuse de reprezentanti ai firmei Miele Brasov si participa decanii facultatilor de electronica din tara, dar si reprezentanti ai firmelor de profil. Iar al doilea workshop, unul cu profil strict tehnic, se va desfasura pe trei sectii: „TIEplus. The step towards interconnect simulation technology”, „Solution for simulation of RF, SI/PI and EMI/EMC application” si „Thermal management aspects in electronic design”.

 Publicație: Bună Ziua Iași

 

Raspuns EXTREM de IMPORTANT, pentru intreaga comunitate academica ieseana, primit de un profesor chiar de la ministrul Educatiei

Actualul presedinte al Senatului Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi, prof. univ. dr. ing. Doru Panescu (si actual membru al Senatului Romaniei – n.r.) a primit un raspuns extrem de important din partea ministrului Educatiei Nationale, prof. univ. dr. Pavel Nastase • Acesta vizeaza un segment vital pentru intreg mediul academic romanesc, anume Scolile Doctorale 
Actualul presedinte al Senatului Universitatii Tehnice (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi, prof. univ. dr. ing. Doru Panescu (si actual membru al Senatului Romaniei – n.r.) a primit un raspuns extrem de important din partea ministrului Educatiei Nationale (MEN), prof. univ. dr. Pavel Nastase.
Solicitarea profesorului Panescu tinea de majorarea fondului de bursa pentru doctoranzi. Pe acest plan, coordonatorul MEN a tinut sa arate ca, deja, bursele pentru acestia au fost majorate substantial. In conformitate cu Hotararea de Guvern (HG) 1 din 6 ianuarie 2017, studentii doctoranzi sunt incadrati ca asistenti de cercetare sau asistenti universitari pe perioada determinata, iar bursele alocate incepand cu data de 1 februarie 2017 sunt dupa cum urmeaza: anul I de doctorat: 1450 lei pe luna, anul II de doctorat: 1450 lei pe luna si anul III de doctorat: 1680 lei pe luna.
„Cuantumul bursei de doctorat este stabilit prin lege si reprezinta o indemnizatie egala cu salariul brut de asistent de cercetare pentru programul de pregatire universitara avansata si de cercetator stiintific pentru perioada de cercetare stiintifica, conform HG nr. 567 din 2005 privind organizarea si desfasurarea studiilor de doctorat. Bursa de doctorat se acorda din veniturile IOSUD provenite din sume alocate de la bugetul de stat, din venituri proprii, donatii, sponsorizari si din alte surse, legal constituite”, i-a transmis ministrul Nastase, presedintelui Senatului de la TUIASI, prof. univ. dr. ing. Doru Panescu.

Publicație: Bună Ziua Iași