Revista presei, 27 septembrie 2017

Ceremonia OFICIALA a deschiderii noului an academic la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi programeaza luni, 2 octombrie 2017, de la ora 10:00, in Aula Magna „Mihai Eminescu”, Corp A, festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018.

Cursul inaugural cu tema „Din nou intrebarea cu privire la sensul vietii” va fi sustinut de prof. univ. dr. Stefan Afloroaei, membru corespondent al Academiei Romane. Pe de alta parte, reprezentantii Universitatii Cuza pregatesc pentru boboci a VII-a editie de „Bun venit la UAIC”, cel mai mare eveniment de orientare si informare a studentilor de anul I din Romania. Astfel, cei interesati sa intre in echipa de organizare, ca voluntar, se poate inscrie aici: https://goo.gl/GsSD6Q.

„Partenerii evenimentului «Bun venit la UAIC» te vor astepta (intre 1 si 3 octombrie 2017 – n.r.) la corturile din fata universitatii pentru ca tu sa stii de la început unde sa cauti oportunitatile care te vor ajuta pe mai departe în viata de student. Institutii de cultura si Centrele Culturale din Iasi îsi prezinta ofertele, angajatori importanti îsi prezinta oferta de locuri de munca, iar asociatiile studentesti îti povestesc cum te poti înscrie pentru a profita la maxim de anii de studentie„, au reliefat oficialii de la Cuza. Pe de alta parte, bobocii vor primi si informatii concrete legate de viata de student.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Tururi de prezentare a Iaşului pentru studenţii de la Medicină

 Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iaşi organizează în perioada 28 septembrie – 1 octombrie programul de integrare pentru studenţii UMF, sub numele de „Orientation Days”.

Prin intermediul acestui program, studenţii din primul an, atât cei români, cât şi cei de la liniile de predare în engleză şi franceză vor primi informaţii despre tururile pregătite de organizatori, informaţii ce vor fi oferite la cele trei info-point-uri instalate pe Esplanada UMF. Astfel, joi, 28 septembrie şi duminică, 1 octombrie, începând de la ora 12.00, studenţii pot participa la un tur ghidat al Iaşului. Pentru acest tur există două variante şi anume, centrul Iaşului şi Palatul Culturii sau Copou şi Grădina Botanică, punctul de plecare fiind Esplanada UMF.

„Tot joi, de la ora 16.00, în Aula Magna «George Emil Palade», studenţii francezi au parte de un rendez-vous de excepţie cu Excelenţa Sa doamna Michèle Ramis, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Franţei în România. La eveniment vor participa şi reprezentanţi ai Institutului Francez Iaşi şi ai organizaţiilor francofone studenţeşti”, au precizat reprezentanţii UMF. Zilele dedicate bobocilor vor continua vineri şi sâmbătă, când sunt programate tururile academice care vor fi conduse de studenţi din anii mai mari. Acestea se vor desfăşura în intervalul 9.00- 16.00 şi vor debuta în Aula Magna „George Emil Palade”, unde bobocii vor primi broşuri şi halate şi vor face cunoştinţă cu decanii facultăţilor şi tutorii de an, iar ulterior vor vizita clădirile universităţii.

În cadrul tururilor este inclusă şi vizitarea Casei Milescu, de pe strada Săulescu, unde funcţionează Centrul de Limbi Moderne şi Integrare Culturală „Grigore T. Popa”, precum şi Biblioteca UMF. Anul acesta, la UMF sunt 1.300 de studenţi în anul I la programul de studii în limba română şi 408 la cele cele două linii de predare în limba engleză şi franceză.

 

Publicație : Ziarul de Iași

 

By | 2017-09-27T07:46:43+00:00 27 septembrie 2017|

About the Author: