Revista presei, 4 septembrie 2017

O noua sesiune de admitere la Universitatea de Agronomie din Iasi! Sute de LOCURI disponibile pentru etapa din toamnă

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi programeaza o noua sesiune de admitere in aceasta toamna pentru absolventii de clasa a XII-a. 

„Admiterea în învatamântul superior agronomic se organizeaza de USAMV pe baza criteriilor generale stabilite de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si a regulamentului propriu. Studiile din învatamântul universitar agronomic se încheie cu examen de licenta, absolventii dobândind titlul de «inginer» în specializarea urmata, respectiv «licentiat» în Medicina veterinara sau Biologie”, arata oficialii institutiei.

Astfel, cifrele de scolarizare disponibile pentru admiterea din septembrie 2017 sunt: Facultatea de Agricultura – 77 de locuri, Facultatea de Horticultura – 68 de locuri, Facultatea de Zootehnie – 77 de locuri, tineri români de pretutindeni – 29 de locuri, iar rromi – 8 locuri. Perioada de admitere va avea loc intre 7 si 12 septembrie 2017. Criterii de admitere dupa notele de la Bacalaureat: 50 la suta nota de la proba scrisa la Limba si literatura româna, respectiv 50 la suta nota de la o alta proba scrisa la alegere.

Publicație : Bună Ziua Iași https://www.bzi.ro/o-noua-sesiune-de-admitere-la-universitatea-de-agronomie-din-iasi-sute-de-locuri-disponibile-pentru-etapa-din-toamna-619921

Universitatea Tehnica din Iasi organizeaza o valoroasa manifestare stiintifica in Italia

Departamentul de Ingineria si Managementul Mediului de la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului a Universitatii Tehnice (TUIASI) „Gheorghe Asachi” organizeaza a noua editie a Conferintei Internationale de Ingineria si Managementul Mediului (ICEEM09).

Având ca tematica principala „Economia circulara si dezvoltarea durabila”, aceasta va avea loc în perioada 6 – 9 septembrie 2017 la Bologna, Italia, împreuna cu partenerii: Departmentul de Inginerie Civila, Chimica, Ingineria Mediului si Stiinta Materialelor, Universitatea „Alma Mater Studiorum”, Bologna, Italia (UNIBO); Sectiunea de Biotehnologia mediului, parte a Federatiei Europene de Biotehnologie. ICEEM09 este o manifestare stiintifica internationala organizata pentru prima data sub egida Academiei Române.

„Seria de Conferinte Internationale de Ingineria si Managementul Mediului, ICEEM, a fost initiata si organizata la fiecare doi ani, începând cu anul 2002, de catre Departamentul de Ingineria si Managementul Mediului de la TUIASI. Scopul principal al acestor evenimente a fost, de la început, acela de a aduce împreuna cercetatori, reprezentanti ai comunitatii academice, reprezentanti ai organizatiilor publice si private sau studenti care activeaza în domeniul Ingineriei mediului pe plan international si de a facilita transferul de informatii si diseminarea rezultatelor cercetarii stiintifice. Limba oficiala a conferintelor ICEEM este Limba engleza”, arata organizatorii.

Participantii de la aceasta editie provin din 26 de tari de pe trei continente: Algeria, Austria, Belgia, Danemarca, Ecuador, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Iran, Italia, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Republica Moldova, Maroc, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Federatia Rusa, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria.

Presedintii Conferintei ICEEM09 sunt: prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, Universitatea Tehnica din Iasi, prof. univ. dr. ing. Fabio Fava, Universitatea „Alma Mater Studiorum” din Bologna, Italia, prof. univ. dr. ing. Philippe Corvini, Federatia Europeana de Biotehnologie, sectiunea Biotehnologia mediului.

 

Publicație : Bună Ziua Iași https://www.bzi.ro/universitatea-tehnica-din-iasi-organizeaza-o-valoroasa-manifestare-stiintifica-in-italia-619925

 

By |2017-09-04T09:08:27+00:004 septembrie 2017