Revista presei, 5 septembrie 2017

Universitatea Cuza din Iasi recruteaza voluntari care sa-i consilieze pe tinerii din mediul rural

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi recruteaza studenti voluntari dispusi sa îi sprijine, sa îi încurajeze si sa îi consilieze pe tinerii din mediul rural. Voluntarii vor lucra alaturi de specialistii în cariera ai universitatii si profesori pentru îmbunatatirea accesului la educatie al elevilor din zone defavorizate si pentru integrarea mai buna a studentilor deja înscrisi la cursuri.

„Din cauza lipsei de informatii, dar si a încrederii în sine scazute, majoritatea elevilor din medii dezavantajate nu se înscriu la facultate. Doar 20 la suta din tinerii între 19-23 de ani din mediul rural urmeaza cursuri în învatamântul superior, în comparatie cu 50 la suta de tinerii din mediul urban. Chiar si cei care ajung la facultate, sunt deseori marginalizati si au nevoie sa fie ghidati si sa primeasca mai mult sprijin prin oferirea de informatii si consiliere personalizata. Ajuta-ne sa ne luptam cu inechitatea sociala si inegalitatile din educatie”, au reliefat oficialii UAIC.  Cine este interesat trebuie sa se înscrie pâna pe 8 septembrie 2017 si sa îndeplineasca urmatoarele conditii: student minim în anul II de studii de licenta sau la master, de preferinta la una dintre facultatile: Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei.
„De asemenea, trebuie sa fii disponibil in a participa la sesiuni de formare în perioada 18-24 septembrie 2017, cazarea va fi asigurata de UAIC, sa fii interesat de domeniul educatiei si de a-i ajuta pe ceilalti. Constituie un avantaj provenienta din mediul rural sau oras < 11 000 locuitori, din zona Moldovei”, au concluzionat cei de la Cuza.

Publicație : Bună Ziua Iași

 

Mai multe locuri pentru românii de pretutindeni la Farmacie la UMF

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a suplimentat cu zece numărul de locuri pentru românii de pretutindeni care vor să se înscrie la Facultatea de Farmacie în sesiunea care va avea loc în septembrie.

„UMF Iaşi a solicitat ministerului suplimentarea numărului de locuri alocat românilor de pretutindeni pentru studii universitare de licenţă. Urmare a acestei solicitări, ministerul a aprobat suplimentarea cu zece locuri pentru studii universitare de licenţă la Facultatea de Farmacie pentru sesiunea de admitere din septembrie“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi.

În uma admiterii din vară, Facultatea de Farmacie a fost singura care a avut rezultate sub aşteptărilor membrilor conducerii UMF Iaşi, fiind unul dintre motivele pentru care s-a organizat în acest an o sesiune de admitere în toamnă. Mai mult, pentru a-i ajuta pe elevii care vor susţine examenul scris de admitere la UMF să se pregătească, cadrele didactice de al Farmacie susţin cursuri gratuite la disciplinele de Chimie organică şi Biologie vegetală. În acest moment, după confirmarea locului de către candidaţii admişi în sesiunea iulie, la Farmacie au rămas disponibile 78 de locuri cu taxă. Acestea au durata de patru ore şi sunt organizate până pe 13 septembrie. Dosarele pentru admiterea de toamnă la UMF pot fi depuse în perioada 14 – 16 septembrie, examenul scris fiind pe 20 septembrie.

 

Publicație: Ziarul de Iași

By | 2017-09-05T08:22:09+00:00 5 septembrie 2017|

About the Author: