Rezultate remarcabile obținute de studenții Facultății de Informatică la Concursul Național Studențesc „Traian Lalescu”

Studenții Facultății de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au obținut rezultate remarcabile la Concursul Național Studențesc „Traian Lalescu”, organizat în perioada 19 – 21 mai 2016, la Sibiu, de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Rezultatele obținute de studenții Facultății de Informatică la secțiunea B a concursului, unde au participat 30 de studenți, au fost următoarele:

  • Radu MIRON (anul I) – locul IV în clasament și mențiune;
  • Petru Șerban CEHAN (anul II) – locul V;
  • Victor TALIF (anul I) – locul VII.

Cele patru secțiuni ale concursului au reunit 84 de studenți și 24 de profesori de la principalele centre universitare din țară :  Universitatea București, Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică de Construcţii București, Academia Tehnică Militară București, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj- Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Studenții informaticieni, care s-au clasat în topul clasamentelor și la alte concursuri studențești de matematică – SEEMOUS (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), IIMOS (International Internet Mathematical Olympiad for Students) sau NSOM (National Student Olympiad in Mathematics with International participation), au fost coordonați de lect. univ.  dr. Florin Iacob și conf. univ. dr. Corina Forăscu.

Concursul studențesc de matematică poartă numele eminentului matematician, profesor, inginer, academician Traian Lalescu (1882-1929) și are o îndelungată tradiție în învățământul românesc. El a fost organizat pentru prima oară în 1962, a înregistrat o întrerupere începând cu anul 1989, dar a fost reluat în 1996.

By | 2016-06-02T09:53:31+00:00 27 mai 2016|Noutăți|

About the Author: