Specialişti în educaţie din zece ţări se întâlnesc la Iaşi

afis_educatia_adultilor

Click pentru a vedea afişul

În perioada 27 – 30 aprilie 2014, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se va derula cea de-a IV-a Conferinţă Internaţională de Educaţie a Adulţilor – Educaţia adulţilor în universităţi. Perspective regionale şi locale.

Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor este un forum al schimburilor de informaţii din domeniul ştiinţific, practic şi legislativ, prezentând rezultate ale cercetărilor din sfera educaţiei continue şi a adulţilor.

Organizată de instituţiile din Consorţiul Universitaria şi International Adult and Continuing Education Hall of Fame (IACEHOF), conferinţa va cuprinde trei tematici principale:

  • Politici și strategii ale învățământului superior în domeniul educației continue și a adulților
  • Educația continuă și a adulților. Abordări istorice, metodologice și epistemologice
  • ICT (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării) și provocările pentru educație

Aproape 150 de participanţi din 10 ţări vor susţine lucrări pe aceste teme şi vor lua parte la conferinţele principale, ce vor avea loc în Aula UAIC.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 28 aprilie, la ora 9.30 în Aula Magna „Mihai Eminescu”, în prezenţa oficialităţilor locale, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai conducerilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Bucureşti, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, precum şi a prof. dr. James PAPPAS, vicepreşedinte al Universităţii Oklahoma, director al International Adult and Continuing Education Hall of Fame, SUA.

Scopul conferinţei este stimularea dezbaterilor, schimbul de bune practici, încurajarea reflecțiilor și ideilor privind modul în care instituțiile de învățământ superior își pot îmbunătăți practicile în domeniul educaţiei adulţilor și identificarea unor modalități eficiente de optimizare și diversificare a rolurilor pe care le joacă universitățile în construirea unei comunități de învățare în domeniul educației continue și a adulților.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de Internet a conferinţei.

By |2016-10-12T15:29:45+00:0025 aprilie 2014|Conferințe, Noutăți|