Admitere 2013Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a stabilit oferta educațională pentru anul universitar 2013-2014. Candidaţii din acest an vor avea la dispoziţie 3690 locuri fără taxă şi 2830 de locuri cu taxă. Concursul de admitere va avea loc în perioada 15-19 iulie, rezultatele urmând a fi afișate între 20-23 iulie.

Programul de înscriere este 9.00 – 17.00, în fiecare zi, în timp ce programul casieriilor este 9.00 – 16.00.

La majoritatea facultăților, admiterea este organizată sub forma concursului de dosare. Câteva dintre facultățile Universității au introdus susținerea unui examen scris sau a unei probe eliminatorii. La Facultatea de Drept, candidații vor susține, pentru al treilea an consecutiv, un examen la Limba Română, ce va reprezenta 50% din media de admitere. La alte câteva specializări – Educație Fizică și Sportivă, Kinetoterapie și Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – vor fi susținute probe de aptitudini sau teze scrise. Din acest an, candidații de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Teologie Pastorală, vor susține o probă scrisă la Învățătura de credință ortodoxă, ce va avea o pondere de 50% din media de admitere. Taxele de înscriere pentru admiterea la facultate vor fi cuprinse între 50 și 300 de RON. La Facultatea de Teologie Catolică înscrierea la admitere este gratuită.

Distribuția locurilor pe facultăți poate fi consultată pe pagina http://admitere.uaic.ro/licenta-iulie-2013/

În plus, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” oferă 35 de locuri fără taxă pentru candidaţii romi, 30 de locuri bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova care au obţinut diploma de bacalaureat în România şi alte 210 locuri fără taxă alocate românilor de pretutindeni. Candidații pot obține mai multe informații de pe site-ul dedicat admiterii,http://admitere.uaic.ro. Site-ul conține distribuția locurilor pentru fiecare specializare, informații despre modalitățile de admitere ale fiecărei facultăți, taxele percepute pentru admitere, dar și pentru școlarizare. Cei interesaţi de admitere pot să citească o descriere a fiecărei specializări, împreună cu materiile pe care le studiază în fiecare an de studiu.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este prima instituţie de învăţământ superior din ţară, tradiţia şi prestigiul acesteia fiind cunoscute în întreaga lume. UAIC a primit numeroase premii în domeniul cercetării, ceea ce reprezintă garanția unui serviciu educațional de calitate. De asemenea, Universitatea are încheiate parteneriate cu peste 325 de instituţii de învăţământ din străinătate, studenții având numeroase oportunităţi de a obţine burse de studiu în străinătate pentru un semestru sau chiar un an.

Mai multe detalii pe: http://admitere.uaic.ro