O echipă formată din doi studenți și un absolvent ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut premiul „Best Pitch” la Innovation Labs 2019, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat.

Robert Onesim și Vlad-Ioan Lupoaie, masteranzi la Facultatea de Informatică, împreună cu Andrei Pricop, absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, au făcut parte din echipa „NotThisTimePal”, care a participat la ediția 2019 a competiției Innovation Labs. Premiul „Best Pitch” a fost acordat ca urmare a prezentării pe care au susținut-o la evenimentul Demo Day, care a avut loc luni, 20 mai 2019, la Teatrul Național București. Robert Onesim și Andrei Pricop au câștigat același premiu și la ediția 2018 a competiției, cu echipa „Drink’mon”.

Echipa „NotThisTimePal” a dezvoltat o extensie a browser-ului Chrome care permite utilizatorilor să identifice cel mai bun preț pentru produsele pe care le caută. Astfel, printr-un singur click pe imaginea unui produs, cumpărătorii pot avea acces la cele mai avantajoase oferte comerciale.

În martie 2019, peste 480 de tineri s-au înscris în cele cinci Hackathoane Innovation Labs desfășurate la nivel național, propunând peste 160 de idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat 111 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare 70 de echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând spre un produs care să combine excelența tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshopuri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea soluțiilor propuse. Dintre cele 70 de echipe care au fost selectate în programul de mentorat de trei luni, în martie 2019, 18 au fost fost cele finaliste care au urcat pe scenă la Demo Day 2019.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este una dintre cele 10 instituții de învățământ superior din România partenere în proiectul Innovation Labs, alături de Universitatea din București, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.