AIESEC

AIESEC 2016-12-12T13:02:15+00:00

Organizaţia globală condusă de tineri care oferă tuturor studenţilor experienţe internaţionale

Contact

Adresă: Bd. Carol I, nr. 22, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Corp B, etaj 3, camera B 606, Iasi, cod poștal 700505
Telefon: 0332 41 08 75
Email: office@aieseciasi.ro;
Website: www.aiesec.ro

Persoane de contact:

Elena Maftei: elenamaftei2@gmail.com , elena.maftei8@aiesec.net

Raluca Iordachianu: iordachianuraluca1@gmail.com

Alex Iftimi: iftimi1905@gmail.com

Alice Tesoi: alice.tesoi97@gmail.com

Madalina Iordache: iordache27madalina@gmail.com

Ionela Ursu: ionela.ursu92@gmail.com

Denis Ghiuzan: denisghiuzan@gmail.com

Alexandra Onisoru: alexandra.onisoru490@gmail.com

 

Prezentare

AIESEC este o platformă internațională de dezvoltare pentru tineri, care are ca scop descoperirea şi dezvoltarea potențialului acestora, pentru a avea un impact pozitiv în societate. Înființată în 1948 ca organizație non-politică și non-profit, AIESEC permite indivizilor să-şi modeleze şi să-şi îmbogățească propria experiență printr-un sistem complex de oportunități.

Astfel:

 • rețeaua este extinsă în peste 120 de țări şi teritorii, având 60.000 de membri activi în 1150 de filiale
 • peste 20.000 de tineri participă la programul de schimburi internaționale
 • anual, au loc 350 de conferințe internaționale, naționale și locale
 • Peste 35.000 de tineri ocupă poziții de coordonare
 • multiplele instrumente online permit consolidarea constantă a rețelei AIESEC
 • 100.000 de studenți interacționează cu mediul de afaceri la nivel internațional

Scopul organizației este acela de a dezvolta personal şi profesional tinerii, oferindu-le un proces de învățare unic bazat pe: apartenența la un mediu global de învățare, experiență internațională şi oportunități de dezvoltare a abilităților de lider. Membrii AIESEC acumulează experiență practică sub toate formele. Aceștia învață să lucreze şi să conducă o echipă, să ia decizii şi să-şi asume responsabilități. În activitatea acestora, se pune accent în special pe rolul proactiv al tinerilor, pe dezvoltarea conștiinței de sine şi a unei viziuni personale.

Programe internaționale

 • Global Talent  – este programul prin care AIESEC oferă internshipuri profesionale plătite în străinătate. În fiecare an, 5000 de studenți au oportunitatea unui internship profesional în cele 124 țări în care AIESEC este prezentă, pe domenii precum management, marketing, educație şi IT.
 • Global Citizen – este programul prin care AIESEC oferă stagii internaționale de voluntariat. În fiecare an, peste 20000 de studenți au oportunitatea unui stagiu de voluntariat internațional pe domenii precum cultură, sănătate, educație, dezvoltarea ONG-urilor.

Proiecte locale

 • Grow – proiect național, care constă în aducerea unor traineri internaționali, care să valorifice potențialul tinerilor din liceu. Aceștia din urmă se vor bucura de traininguri ce îi vor ajuta la dezvoltarea personală și profesională, într-un mediu internațional.
 • Discover – proiectul se desfășoară în rândul elevilor din clasele I-VIII și are structura unui program de tip after-school, prin intermediul căruia elevii vor putea beneficia de traininguri susținute de traineri din străinătate, pe o perioadă de șase săptămâni. Proiectul are menirea de a oferi elevilor un context internațional, în care ei să poată să descopere diferențele culturale și să își dezvolte practic abilitățile de vorbire în limba engleză.
 • TRY (Teaching Romanian Youth)  – proiect realizat pentru studenții care doresc să dezvolte competențe lingvistice pe diverse limbi, având traineri străini specializați pe predare, într-un mediu non-formal.
 • IASHINGTON – conferință internațională, care are ca scop descoperirea sinelui și dezvoltarea abilităților de leadership.
 • BECOME – proiect realizat în colaborare cu companiile din Iași, care are ca scop dezvoltarea profesională a studenților, oferindu-le totodată oportunitatea de a interacționa cu mediul de afaceri ieșean.

Înscrieri

Fiind o organizație internațională de tineri, anul sau domeniul de studiu nu reprezintă un criteriu de selecție. Profilul membrilor căutați diferă în funcție de scopul recrutării acestora: fie pentru implicare pe termen lung (anul I și II), fie pentru participarea la Global Talent (ani terminali și master) sau programul Global Citizen (anii II sau III și nu numai). Indiferent de acest profil însă, procesul nu diferă ca etape sau perioadă.

Recrutarea se împarte în 4 etape mari: completarea formularului de aplicare, primul interviu, perioada de probă și interviul final. Perioadele de aplicare sunt, în fiecare an, în luna octombrie și în primăvară.

Toate informațiile se găsesc pe site-ul www.aiesec.ro și la adresa oficială office@aieseciasi.ro