Asociaţia Studenţi pentru Viaţă Iaşi

Asociaţia Studenţi pentru Viaţă Iaşi 2017-02-07T09:12:04+00:00

Contact

Adresa: Str. Titu Maiorescu, nr. 7-9, camera 2, Cămin C6, Complex Studenţesc „Titu Maiorescu”
Facebook: www.facebook.com/spviasi/

Președinte: Maria-Ioana CENUSA
Telefon: 0754 848 943
E-mail: cenusa.ioana@yahoo.com

Vicepreședinte: Hremaliuc Petrica- Emanuil
Email: hremaliuc1997@gmail.com
Telefon: 0751412607

Secretar General: Napoleon-Valentin ALEXANDRU
Telefon: 0743 983 581
E-mail: alexandrunapoleonvalentin@gmail.com

Prezentare

Asociaţia „Studenţi Pentru Viaţă” Iaşi (SPV Iaşi) a luat fiinţă în data de 17 August 2016 din iniţiativa Asociaţiei “Studenti Pentru Viaţă” Bucureşti reprezentată prin Alexandra Nadane având funcţia de preşedinte şi membru fondator în acelasi timp. Aceasta a dorit înfiinţarea unei asociaţii cu acelaşi nume, şi în Iaşi. Dat fiind faptul că puntea de legatură între SPV Bucureşti şi Iaşi a fost făcută prin Departamentul Pro Vita al Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză pastorală al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Membrii care au fondat asociația în oraşul susnumit au activat şi activează în cadrul Departamentului. Prin urmare s-au pus bazele actualei asociaţii.

Scopul

Promovarea în mediul studenţesc a educaţiei, a valorilor şi a respectului pentru viaţa umană din momentul concepţiei şi până la încetarea ei naturală. Asociaţia urmăreşte de asemenea pregătirea, informarea şi formarea tinerilor pentru familie şi societate.

Departamente

1. Departamentul Comunicare şi Promovare

–          Managementul imaginii şi publicitatea asociaţiei;

–          Informarea cetăţenilor cu privire la scopul, activităţile, programele asociaţiei, precum şi aspectele legate de comunicare cu terţii;

–          Designul materialelor de informare şi promovare, întocmirea de material.

2. Departamentul Social

–          Gestionarea cazurile practice practice care necesită intervenţia asociaţiei;

–          Posibilitatea adoptării unor măsuri de întrajutorare a persoanelor depistate cu probleme, astfel încat starea morală, psihologică şi materială a persoanelor ajutate să evolueze în timp. Prin reintegrare în societate, pe piaţa muncii şi prin redobândirea valorilor morale şi sociale positive.

3. Departamentul Educatie si formare

–          Colectarea de informaţii, studii;

–          Efectuarea unor prezentări ale informaţiilor culese;

–          Instruirea membrilor;

–          Organizarea unor conferinţe tematice, prelegeri, întruniri, prezentări, evenimente.

4. Departamentul Voluntariat

–          Gestionarea fişelor de înscriere ale voluntarilor;

–          Centralizarea activităţii şi a programului de desfăşurare a activităţilor de voluntariat;

–          Întocmirea documentelor justificative necesare pentru studenţii, elevii aflaţi în practică în cadrul SPV Iaşi;

–          Organizarea de drumeţii, excursii, seri de jocuri etc.

Proiecte

Asociaţia noastră a desfăşurat o activitate de ajutorare a familiilor nevoiaşe, adică familiilor cu mulţi copii, oferind un număr de 15 pachete. Tot ca proiect de început a fost prima ediţie a expoziţiei “Diversitate” desfăşurată în Universitate, alături de studenţi ai Universităţii noastre: Hremaliuc Petru-Emanuil, Mihail Dănilă- anul I, secţia Artă sacră, Facultatea de Teologie Ortodoxă şi eleva Andra Nicoleta de la Liceul de arte “Octav Băncilă”, secţia Grafică, clasa a11aB, proiect care va continua şi în ediţiile următoare. Ca viitoare proiecte ce vor urma să ne implicăm vor fi: Marşul pentru Viaţă, să organizăm câteva conferinţe tematice despre Viaţă, un Festival internaţional de muzică, de teatru, şi nu în ultimul rând participarea la organizarea Întâlnirii tinerilor de pretutindeni ce va avea loc în luna septembrie 2016 la Iaşi.

Înscrieri

În cadrul Asociaţiei noastre se poate înscrie orice student. Pentru informaţii şi înscrieri se poate lua legătura cu Secretarul General al Asociaţiei.