UAIC începe anul universitar cu un procent record la cazare

Locurile de cazare ale studenților sunt ocupate în proporție de 90% la începutul anului universitar – un record de ocupare din ultimii ani. Astfel, la 29 septembrie 2017 erau ocupate 89,86% din locuri, în comparație cu 57 de procente grad de ocupare în anul anterior, la 30 septembrie.

Până la această dată, s-au încheiat deja primele două tururi de cazare. Astfel, în primul tur, primele dispoziții de cazare au fost emise începând cu 25 septembrie până pe 27 septembrie, ora 17.00. După acest moment, pentru toate locurile rămase libere și pentru care nu s-au prezentat studenții care primiseră drepturile de cazare, s-au afișat noi liste cu drept de cazare. În al doilea tur de cazare, dispozițiile de cazare pentru noile liste au avut validitate câte 24 de ore, iar în fiecare zi s-au afișat noi liste, în cazul în care rămâneau locuri.

„Ne-am dorit ca studenții să poată începe anul universitar concentrați pe traseul lor academic, fără griji legate de locul în cămin. Din acest motiv, am avut drept obiectiv atingerea unui grad cât mai ridicat de ocupare a locurilor din cămin, înainte de prima zi de cursuri. În acest scop, am devansat cu 3 zile graficul cazărilor, ceea ce le-a dat posibilitatea și studenților care au primit drept de cazare abia în turul al doilea să își ocupe camerele mai devreme decât în anii precedenți”, a precizat conducerea UAIC.

Locurile de cazare rămase disponibile vor fi ocupate în cursul anului academic. De la 1 noiembrie 2017, în cazul în care în continuare rămân locuri neocupate, studenții care nu au primit drept de cazare până în acel moment vor putea depune cereri de cazare la Biroul Social al Direcției Servicii Sociale Studentești.
By |2017-10-01T12:30:02+00:001 octombrie 2017|Noutăți|

About the Author: