Volum publicat de Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, manual de studiu pentru studenții coreeni

Prin intermediul lectorului coreean dr. Baek Seung Nam, de la Catedra de Limbă şi civilizaţie românească a Hankuk University of Foreign Studies, Seul, Coreea de Sud, volumul „Limba română pentru străini”, de Iolanda Sterpu, a ajuns manual de studiu pentru studenții coreeni care doresc să învețe limba română. După o analiză a manualelor de profil existente pe piața românească, lectorul coreean a considerat că volumul publicat de Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este cel mai potrivit pentru a facilita accesul studenților din Coreea la cunoașterea limbii române.

Volumul se adresează tuturor străinilor care doresc să-şi însuşească elementele fundamentale ale morfologiei limbii române. La baza lucrării se află tabelele, schemele, clasificările, exemplele, listele şi mai puţin explicaţiile teoretice propriu-zise, acestea fiind reduse la maximum. Noţiunile de gramatică sunt consolidate şi fixate prin numeroase exerciţii, de diverse tipuri, care se găsesc la sfârşitul fiecărui capitol.

Statul român i-a conferit în anul 2007 Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler doamnei lector dr. Baek Seung Nam, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Limbă şi civilizaţie românească, în semn de apreciere pentru contribuţia deosebită avută la dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniul învăţământului şi culturii.

De la înființare,  în anul  1954, Hankuk University of Foreign Studies (HUFS) a jucat un rol semnificativ în reconstrucția Coreei de Sud după război. Universitatea este unanim considerată una dintre cele mai bune instituții private de învățământ superior din Coreea de Sud, în special în domeniul limbilor străine și al științelor sociale. În 2007, HUFS s-a poziționat pe locul al treilea în topul universităților din Coreea de Sud din punctul de vedere al National Customer Satisfaction Index și s-a clasat pe locul doi în clasamentul Joong Ang Ilbo. În 2010, universitatea a fost desemnată drept cea mai bună universitate coreeană în QS World Rankings University. La această instituție de învățământ superior se predau 45 de limbi străine, fiind  pe locul trei în lume în ceea ce privește studiul limbilor străine.

 

 

 

By |2018-04-25T15:5