UPA se mută în casă nouă, pe malul Bahluiului, între facultăţile Politehnicii
Noul sediu are 2.000 de metri pătraţi, dintre care aproximativ 1.500 destinaţi pentru activităţi didactice.
Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi s-a mutat într-un sediu nou, aflat pe strada Dumitru Mangeron nr. 49, pe splai Bahlui, între facultăţile Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Aceasta a realizat un parteneriat cu SC ICPE TRAFIL SA - Institutul de Cercetări şi Proiecţii Electrotehnice, care avea sediu în clădirea respectivă, UPA ocupând întreg spaţiul pentru a-şi desfăşura activitatea didactică. Practic, reprezentanţii universităţii susţin că în clădirea de pe malul Bahluiului îşi va putea desfăşura integral activitatea, iar sediul de la Fundaţie va rămâne în continuare în proprietatea lor, dar fără să se ţină cursuri acolo.
Noul sediu are 2.000 de metri pătraţi, dintre care aproximativ 1.500 destinaţi pentru activităţi didactice, existând cinci amfiteatre cu 100 de locuri, trei săli de curs şi de seminar şi patru săli de seminar în care se vor desfăşura şi cursurile de la master.
„Este un acord de colaborare pe domenii care sunt de interes comun. Vom merge pe cercetare şi pe proiecte antreprenoriale, de asistenţă socială-comunitară, pentru a accesa îmrepună fonduri europene pentru a continua proiectele comunităţii. Am venit fiecare cu activele noastre pe care le-am pus la comun, iar acum ne putem desfăşura activitatea având siguranţa unui spaţiu care corespunde perfect nevoilor noastre. Zona este splendidă, suntem aproape de unul dintre cele mai mari campusuri universitare din ţară şi la câteva minute de obiective importante ale Iaşului“, a declarat prof.dr. Doru Tompea, rectorul instituţiei de învăţământ superior.
Noul sediu este dotat şi utilat cu proprietăţile UPA din Iaşi din fostul amplasament, clădirea de 13 etaje achiziţionată de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi după o licitaţie organizată de Fisc şi contestată în instanţă de către UPA.
Conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, în noua clădire vor studia aproximativ 1.500 de studenţi, iar prin distribuirea programului inclusiv în zilele de weekend pentru masteranzi se vor putea desfăşura toate orele. UPA are spaţii la nivelul parterului clădirii, unde este Aula Magna, la primul şi al treilea etaj sunt spaţiile didactice, iar la etajul al doilea este instalat aparatul administrativ - secretariatele, decanatele şi rectoratul. Va fi amenajată inclusiv o bibliotecă cu o sală de lectură în care vor putea încăpea o sută de studenţi.
Chiar dacă magistraţii vor decide în favoarea lor în procesul de la Judecătoria Bârlad, reprezentanţii UPA susţin că-şi propun să vândă fosta clădire, fără a se muta din nou în ea, pentru a putea acoperi integral datoriile faţă de stat.
Publicație: Ziarul de Iași
Universitatea Bucureşti scoate la concurs 250 de locuri la Buget la admiterea la licenţă din septembrie
Admitere facultate septembrie 2015. Pentru sesiunea de admitere, care are loc în această toamnă, Universitatea din Bucureşti scoate la concurs 250 de locuri la buget şi 1.647 de locuri la taxă.
La solicitarea ziarului "Adevărul", Universitatea din Bucureşti a comunicat că au mai rămas 250 de locuri libere la buget pentru admiterea la studiile de licenţă, sesiunea din septembrie 2015. De asemenea, mai sunt scoase la concurs 1.647 de locuri la taxă.
Înscrierile au loc în perioada 3 - 11 septembrie, iar examenele se vor susţine în perioada 14 - 19 septembrie. Data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie
Locurile sunt distribuite astfel:
Administraţie şi Afaceri: Buget 0 Taxă 159 Chimie: Buget 23 Taxă 71 Drept:: Buget 0 Taxă 130 Filosofie: Buget 37 Taxă 53 Fizică: Buget 24 Taxă 55 Geografie: Buget 8 Taxă 371 Geologie şi Geofizică: Buget 0 Taxă 79 Istorie: Buget 0 Taxă 158 Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării: Buget 0 Taxă 36 Litere: Buget 5 Taxă 92 Limbi şi Literaturi Străine: Buget 8 Taxă 205 Sociologie şi Asistenţă Socială: Buget 0 Taxă 21 Ştiinţe Politice: Buget 28 Taxă 196 Teologie Baptistă: Buget 7 Taxă 5 Teologie Ortodoxă: Buget 86 Taxă 22 Teologie Romano-Catolică: Buget 21 Taxă 30
Acte necesare la înscriere:
fişă-tip de înscriere ; diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată sau adeverinţă (în cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promoţia 2015) eliberată de către instituţia de învăţământ, în care se menţionează media generală, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma; certificatul de naştere, în copie legalizată; diploma de olimpic, în copie, numai pentru candidaţii care se înscriu ca olimpici ; adeverinţa medicală-tip, din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează; trei fotografii tip buletin de identitate; B.I sau C.I în copie; chitanţă de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere în conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universităţii din Bucureşti atestatul de recunoaştere a studiilor efectuate în afara României, eliberat de către direcţia de specialitate din cadrul M.E.C.S.
Taxele înscriere la admitere:
FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE ŞI AFACERI 150 lei FACULTATEA DE BIOLOGIE 150 FACULTATEA DE CHIMIE 100 FACULTATEA DE DREPT 330 FACULTATEA DE FILOSOFIE 120 FACULTATEA DE FIZICĂ 80 FACULTATEA DE GEOGRAFIE 200 FACULTATEA DE GEOLOGIE ŞI GEOFIZICĂ 100 FACULTATEA DE ISTORIE 150 FACULTATEA DE JURNALISM ŞI ŞTIINŢELE COMUNICĂRII 150 FACULTATEA DE LIMBI ŞI LITERATURI STRĂINE 250 FACULTATEA DE LITERE 150 FACULTATEA DE MATEMATICĂ ŞI INFORMATICĂ 100 FACULTATEA DE PSIHOLOGIE ŞI ŞTIINŢELE EDUCAŢIEI - Domeniul Psihologie 250 FACULTATEA DE PSIHOLOGIE ŞI ŞTIINŢELE EDUCAŢIEI - Domeniul Ştiinţe ale Educaţiei 150 FACULTATEA DE SOCIOLOGIE ŞI ASISTENŢĂ SOCIALĂ 90 FACULTATEA DE ŞTIINŢE POLITICE 150 FACULTATEA DE TEOLOGIE BAPTISTĂ 100 FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ 250 FACULTATEA DE TEOLOGIE ROMANO-CATOLICĂ 100
Publicație: Adevărul
|