Serviciu oferit de Departamentul MEDIA ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Citiți cele mai importante titluri din domeniul educației din presa locală și națională
Nu puteți citi acest email? Încercați versiunea web sau dezabonare
 
15/05/2024
Revista presei, 5 aprilie 2016

 
 
  banner revista presei

Nouă trasee turistice din Iași promovate de geografi de la Universitatea „Cuza“

 Acestea sunt traseul Unirii, cel al Artelor, Activ, Comunist, Romantic, Evreiesc, Academic, Literar, Oenogastronomic. Trei dintre ele au fost deja gândite.

Patru profesori, dar şi actuali şi foşti masteranzi, de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au gândit un proiect prin care oraşul Iaşi să fie descoperit prin intermediul unor trasee turistice tematice.

Masteranda Alexandra Cehan, asist.dr. Lucian Roşu, lect.dr. Mihai Bulai şi geograful expert Cosmin Ceucă vor să facă cunoscută oferta turistică a oraşului prin identificarea unor tematici emblematice care vor să individualizeze oraşul.

După o serie de întâlniri de lucru între agenţiile de turism din Iaşi, Centrul de Informare Tursitică şi reprezentanţii UAIC, s-au identificat nouă teme reprezentative pentru atractivitatea turistică a oraşului şi, astfel, şi nouă trasee turistice: traseul Unirii, cel al Artelor, Activ, Comunist,Romantic, Evreiesc, Academic, Literar, Oenogastronomic.

Într-o primă etapă a proiectului au fost gândite deja trei trasee turistice:

„România s-a născut la Iaşi“ - care ar fi Traseul Unirii;

„Primul teatru românesc“ - cel al Artelor;

„7 coline pe bicicletă“ - care ar fi traseul Activ.

Acestea au fost prezentate deja ieşenilor la o serie de evenimente din turism.

„Prin expertiza geo-informatică a colectivului de studenţi şi asistenţi universitari de la Departamentul de Geografie, cele trei trasee sunt accesibile şi într-o manieră interactivă online. Aplicaţia folosită se numeşte StoryMaps şi este o componentă a programului de Geographic Informations Systems. Proiectul geografilor cuprinde şi o interfaţă pentru telefoane mobile smart, având un design plăcut şi intuitiv“, au precizat reprezentanţii universităţii.

În prezent se lucrează la crearea şi promovarea celorlalte şase trasee, iar membrii echipei vor să implice şi hotelurile, cafenelele sau barurile din zona turistică respectivă în gândirea planului de organizare.

Publicație Ziarul de Iași

UTI îşi finalizează alegerile

 În urma şedinţei Senatului Universităţii Teh­nice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, de ieri, întreaga echipă de conducere administrativă şi executivă a instituţiei de învăţământ superior a fost validată.

Decanii ce au fost aleşi de către comisia de concurs în urma interviurilor de săptămâna trecută au primit şi ei votul de încredere din partea Senatului, în unanimitate, iar astăzi va avea loc prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie.

„Consiliul este schimbat în proporţie de aproximativ 70%, însă nu acesta a fost criteriul după care s-a construit echipa. Este vorba de o echipă nouă pe care încercăm să o adaptăm strategiei manageriale. Vom vedea peste patru ani cât de bine am reuşit“, a declarat prof.dr. Dan Caşcaval, rectorul UTI.

În şedinţa de ieri a Senatului au fost validate şi cele şapte comisii de lucru ale Senatului, iar peste o săptămână se vor alege şi preşedinţii acestora.

În şedinţa de astăzi a Consiliului de Administraţie se vor propune mai multe nume care să alcătuiască Comisia de Etică şi Comisia pentru Abateri Disciplinare, care trebuie să fie compuse din persoane care nu au funcţii de conducere şi care vor trebui aprobate de către Senat, în şedinţa de săptămâna viitoare.

Totodată, până vineri vor avea loc reuniri ale Consiliilor la nivelul fiecărei facultăţi în parte pentru a se stabili prodecanii, iar numele de la toate cele 11 facultăţi vor merge şi ele la validare săptămâna viitoare în Senat, moment în care alegerile de la universitate vor fi integral fina­lizate.

Publicație Ziarul de Iași

Student ieşean premiat la nivel naţional

 *Alexandru Cohal a fost premiat la categoria „Inginerie”, în cadrul „Galei Studenţilor din România”* acesta a fost premiat şi anul trecut, în cadrul „Galei Studenţilor Români din Străinătate”

Cei mai buni studenţi din ţară au fost premiaţi în cadrul celei de-a V-a ediţii a „Galei Studenţilor din România”. Printre ei s-a numărat şi un student ieşean. Este vorba despre Alexandru Cohal, absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi. Acesta este pasionat încă din liceu de electronică şi informatică şi de-a lungul timpului s-a remarcat prin rezultate academice deosebite: a fost olimpic naţional la informatică, iar anul trecut a fost finalist al „Galei Studenţilor Români din Străinătate” la secţiunea „Erasmus” după ce a obţinut rezultate excelente la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, acolo unde a studiat timp de un semestru. Alexandru s-a mai remarcat prin activităţi extra-curriculare, fiind profesor de informatică la Centrul de Excelenţă Iaşi încă din primul an de studiu universitar. La „Gala studenţilor din România”, tânărul a obţinut premiul la categoria „Inginerie”.

„Gala studenţilor din România” este un proiect anual organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR), care recompensează activităţile didactice şi de voluntariat ale celor mai buni studenţi din ţară. Anul acesta, au fost premiaţi cei care au excelat în următoarele domenii: IT şi ştiinţe exacte, economie, finanţe-bănci şi contabilitate, ştiinţe ale naturii, antreprenoriat, inginerie, medicină, sport şi arte, drept. „Prin intermediul acestui eveniment, ne propunem să încurajăm excelenţa atât în zona de implicare socială, cât şi în cea educaţională. Tinerii premiaţi sunt adevărate modele şi reprezintă exemple demne de urmat pentru generaţia actuală, motiv pentru care performanţele lor trebuie evidenţiate şi valorificate în vederea asigurării unei dezvoltări continue a societăţii româneşti”, au declarat organizatorii.

Publicație Evenimentul

 
//
 

Important:

  • Revista presei conţine fragmente preluate, fără nici o modificare, din articolele despre învăţământul superior ce apar în presa locală, regională şi naţională.
  • Revista presei este o reflectare imparţială a presei educaţionale, cu misiunea clară de a prezenta noutăţile şi ştirile cu adevarat importante pentru mediul academic.
  • Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" atrage atenţia că nu îşi asumă responsabilitatea pentru corectitudinea informaţiilor apărute în presă, redate pe această pagina exact în forma în care au aparut în publicaţiile respective.
  • Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolelor aparţine în totalitate autorilor acestora (sursei).

Serviciul de monitorizare a presei

Realizator: Dr. Bogdan Baghiu
Contact: promovare@uaic.ro

 
Ați primit acest email deoarece v-ați abonat la newsletterul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași cu adresa . Dacă doriți să nu mai primiți aceste mesaje, vă puteți dezabona: dezabonare
© 2024 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Toate drepturile rezervate