Prima ediție a ICMALS 2022 organizată de USV Iași și UAIC

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi prin Departamentul Ştiinţe Exacte al Facultăţii de Horticultură în colaborare cu Facultatea de Matematică a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi organizează prima ediţie a Conferinţei Internaţionale de Matematică Aplicată în Ştiinţele Vieţii (ICMALS 2022).

„Conferinţa abordează o arie largă de domenii specifice Ştiinţelor Vieţii,  obiectivul fiind acela de a oferi oportunităţi la câţi mai mulţi cercetători din diferite domenii să pună în comun ideile de cercetare”, a declarat șef lucrări dr. Ciprian CHIRUŢĂ, Directorul Departamentului de Ştiinţe Exacte.

Programat a se desfăşura în mediul online, în perioada 23-24 iunie 2022, la evenimentul organizat în colaborare cu cele două instituții de învățământ ieșene s-au înscris 131 de participanţi din 14 ţări dintre care amintim Algeria, India, Tunisia, Maroc, Grecia Polonia și România.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul conferinţei: www.uaiasi.ro/horticultura/icmals2022

Publicație: Bună Ziua Iași și Ziarul de Iași

 

Cei mai buni viitori ingineri din Iași, premiați într-o manieră specială

Unii dintre viitorii ingineri din Iași, premiați într-o manieră specială de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Instituția a lansat o competiție inedită pentru studenții săi: cel mai bun proiect de diplomă de la fiecare facultate susținut în sesiunea de anul acesta va fi premiat cu un laptop. Premierea va avea loc după analizarea tuturor proiectelor, pe data de 1 iulie 2022

Studenții care au elaborat cele mai bune proiecte de diplomă, de la fiecare facultate, premiați de Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași cu un laptop. Instituția a lansat o competiție inedită pentru studenții săi: cel mai bun proiect de diplomă de la fiecare facultate susținut în sesiunea de anul acesta va fi premiat cu un laptop. Premierea va avea loc după analizarea tuturor proiectelor, pe data de 1 iulie 2022.

Competiție este derulată în cadrul proiectului de dezvoltare instituţională TechGo (CNFIS-FDI-2022-0010), ce are ca obiectiv principal reducerea abandonului şcolar şi actualizarea strategiei de inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii, corelat cu creşterea transferului tehnologic dinspre TUIASI către mediul industrial.

„Proiectul este axat pe consolidarea relaţiilor de cooperare cu mediul industrial şi crearea unui sistem de corelare între cerinţele de pe piaţa muncii şi oferta educaţională a TUIASI, precum şi dezvoltarea resursei umane prin crearea de noi competenţe şi premierea rezultatelor cu aplicabilitate directă industrială sau realizate în cooperare cu mediul industrial. TechGo are patru direcţii de dezvoltare”, au precizat coordonatorii proiectului.

Platformă de training on-line intitulată „Absolvent de studii universitare. Încotro?”

Pe data de 3 iunie a avut loc primul dintr-o serie de trei workshopuri cu principalii actori din mediul industrial din regiune pentru identificarea trendului de cercetare şi a nevoilor actuale de specializare, precum şi a competenţelor care le lipsesc absolvenţilor TUIASI. Workshopurile sunt organizate ca o serie de întâlniri non-formale, pentru a se putea crea un cadru mai bun, atipic, de comunicare şi colaborare. Tot în cadrul TechGo se va înfiinţa o platformă de training online intitulată „Absolvent de studii universitare. Încotro?”. Platforma de training va fi implementată şi înglobată în platforma educaţională TUIASI şi va cuprinde organizarea unor sesiuni de training online, susţinute de către invitaţi din mediul industrial. Sesiunile online vor avea ca principal scop îmbunătăţirea competenţelor transversale (soft skills, cum sunt denumite în mediul industrial) ale studenţilor TUIASI. Așadar, cei mai buni viitori ingineri din Iași, premiați într-o manieră specială

Publicație: Bună Ziua Iași