Universităţile din Iaşi se pregătesc de admiterea de toamnă

 Universităţile din Iaşi se pregătesc în luna septembrie de o nouă sesiune de admitere pentru tinerii care au luat bacalaureatul în sesiunea de toamnă sau pentru cei care nu s-au înscris, din varii motive, în această vară pentru a urma cursuri în învăţământul superior.

Luna aceasta va avea loc admiterea la toate universităţile de stat din Iaşi, chiar dacă nu toate ştiu încă exact câte locuri au disponibile la fiecare facultate în parte, fiindcă procesul de confirmare a locurilor sau de retragere a dosarelor încă nu s-a încheiat la unele instituţii.

Cele mai puţine locuri libere au rămas la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, care are pregătite la Facultatea de Medicină 11 locuri cu taxă în lei pentru specializarea Nutriţie şi dietetică, La Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Tehnică Dentară, 23 de locuri cu taxă în lei, la Facultatea de Bioinginerie Medicală, la Balnefiziokinetoterapie sunt 15 locuri cu taxa în lei.

Cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la Facultatea de Farmacie, unde sunt 28 de locuri la buget şi 79 cu taxă ce vor fi scoase la concurs acum în toamnă.

UMF va deschide la finalul acestei săptămâni înscrierile, ce vor dura 2 zile, pe 5 şi 6 septembrie, testul grilă urmează să fie susţinut pe 9 septembrie, iar depunerea de contestaţii şi implicit rezolvarea lor se face pe 10 septembrie.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) scoate la concurs în total 235 de locuri, 135 la buget şi 100 la taxă. Locurile de la buget sunt împărţite după cum urmează: 40 la Facultatea de Agricultură, 65 la Horticultură, 18 la Zootehnie, în timp ce la Medicină Veterinară toate locurile la buget au fost ocupate, dar sunt 37 libere la taxă.

Restul universităţilor din Iaşi nu au stabilit încă exact ce locuri au libere, dar organizează admiterea în prima parte a lunii septembrie: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” în perioada 9 – 11 septembrie, iar pe 12 septembrie vor fi afişate rezultatele, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi începe admiterea de pe 9 şi o finalizează pe 19, rezultatele finale fiind făcute publice pe 20 septembrie, în timp ce, la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, programul diferă în funcţie de facultate şi începe de pe 5, respectiv 6 septembrie

Publicație: Ziarul de Iași

 

Consorţiul Universitaria, din care face parte şi UAIC Iaşi, se retrage de “Coaliţia” condusă de Cumpănaşu

Consorţiul Universitaria anunţă, luni, retragerea din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănaşu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Universitatea Bucureşti, care deţine preşedinţia Consorţiului Universitaria, acest consorţiu nu colaborează cu Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României.

„Astfel, universităţile membre ale Consorţiului, Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, anunţă retragerea din CNMR”, se arată în comunicat.

Publicație: Ziarul de Iași

 

In Platoul BZI LIVE se va dialoga direct despre un univers fabulos ce ne provoaca si suscita mereu imaginatia si curiozitatea

 Marti, 3 septembrie 2019, ora 15.00, in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programata o noua editie speciala, proaspata, interactiva si de impact pe plan stiintific, nu doar in Romania ci pe plan mondial! De aceasta data, invitati va fi lect. univ. dr. Ionut Topala – Facultatea de Fizica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi! Alaturi de interesant cercetator si universitar se va dialoga despre proiecte de cercetare ce tin Fizica plasmei, in laboratoare ultra-moderne si cu resursa umana de excelenta pregatire si perspectiva academica de anvergura! Dialogul se va axa pe ceea ce insemna sa faci cercetare, rolul acesteia pentru o natiune, in ce alte activitati sunt implicati! De reamintit ca, acum cateva luni, echipa coordonata de universitarul Ionut Topala a avut o reusita deosebita a creat in laborator un praf din carbon care, analizat, pare aproape identic cu materia organica aflata la zeci de mii de ani lumina, in spatiul indepartat. Totul imbina doua premiere la nivel mondial – metoda de producere a prafului, precum si faptul ca firele de praf sunt pufoase si dezordonate, asa cum e de asteptat sa fie in spatiu.

Rezultatul echipei de la Universitatea „Cuza” a fost publicat in numarul din decembrie 2018 al uneia dintre cele mai prestigioase reviste de astrofizica de la nivel mondial – „Monthly Notices of the Royal Astronomical Society”, editata de catre Oxford University Pres. De asemenea, acum acesta coordoneaza echipa ce va organiza Noaptea cercetatorilor la Iasi si care propune o tema de vacanta de cinci minute tuturor celor ce vor sa participe la un experiment stiintific national: construirea unei harti magnetice a Romaniei. Nu sunt necesare cunostintele de specialitate, iar participantii au nevoie doar de un telefon smart. Practic, toti cei care vor sa contribuie la experiment trebuie sa isi instaleze o aplicatie gratuita pe telefon, sa citeasca datele inregistrate de senzorul campului magnetic al telefonului din locatia in care se afla si sa le trimita echipei.

Pe baza citirilor, primite din cat mai multe locatii din Romania, de la cat mai multe persoane, echipa Noaptea cercetatorilor poate genera o reprezentare grafica a campului magnetic pe tot teritoriul tarii. Instructiunile complete sunt disponibile pe, www.noapteacercetatorilor.ro. Indiferent de varsta sau de nivelul cunostintelor stiintifice, sunt invitati deopotriva cei mici si cei mari sa isi aduca aportul cu informatii din zona in care se afla. Mai mult de atat, echipa incurajeaza pe toti cei care sunt in concediu sa faca masuratori de fiecare data cand sunt intr-un loc nou, astfel incat harta sa fie bine acoperita.

Pana in momentul de fata, au fost primite informatii din aproximativ 300 de locatii. Datele sunt analizate, prelucrate grafic, iar o harta intermediara este publicata saptamanal. „Am ales sa construim o harta magnetica pentru ca Planeta Pamant este in sine un magnet urias. O harta geomagnetica ne arata cum sunt distribuite valorile campului magnetic terestru, in functie de pozitia geografica. Daca avem suficiente date din diverse locuri, putem sa facem comparatii si putem observa valori crescute sau scazute, denumite anomalii geomagnetice, legate de magnetismul rocilor.”, a declarat Ionut Topala, coordonatorul experimentului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Varianta finala a hartii va fi dezvaluita pe 27 septembrie 2019, data la care are loc evenimentul „Noaptea cercetatorilor” in Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu si Timisoara. In seara respectiva, cercetatorii din principalele centre universitare din Romania vor prezenta in public experimente interactive, conferinte stiintifice pe intelesul tuturor si descoperi stiintifice recente.

Publicație: Bună Ziua Iași

 

Students at top universities investigated for offensive online remarks nearly trebles, figures suggest

Exclusive: Young people subjected to racism, sexual harassment and homophobia on social media

The number of students at top universities who have been investigated for offensive comments made on social media group chats has nearly trebled in two years, The Independent can reveal.

The figures, from freedom of information requests, suggest that students at universities are increasingly being subjected to racism, sexual harassment, homophobia and sexual violence online.

But in many cases, the perpetrators have only been issued with warnings. While others have been asked to write letters of apology, or told to do volunteering work, as punishment.

 

It comes after the Warwick University came under fire for its handling of a “rape chat” scandal where male students made sexually violent remarks about female peers on a Facebook group.

A woman mentioned in the chat was forced to sit an exam alongside one of the perpetrators in the group, which also contained racist remarks, despite efforts to be placed elsewhere.

The data from The Independent has prompted calls for universities to do more to tackle harassment online amid concerns that the numbers could be much worse due to underreporting.

The National Union of Students (NUS) says sexual harassment on social media is “normalised” on campus and they argue universities are not doing enough to address “harmful” behaviours.

The University of Warwick is not the only Russell Group university that has come under the spotlight in recent months.

Earlier this year, a medical school student at the University of Sheffield was investigated after posting messages describing women in derogatory sexual terms in a social media group chat.

And last year, a prestigious law society at the University of Exeter was disbanded after a number of its members made racist comments in a private

Bottom of Form

An analysis by The Independent has found that the majority of Russell Group universities have investigated inappropriate language on social media group chats over the past three years.

These incidents include harassment, bullying, racism, sexism, homophobia and sexual misconduct.

Among the 11 Russell Group universities who provided comparable data, there were 11 incidents reported to the institutions in 2016-17, compared to 32 incidents in 2018-19 – a rise of 191 per cent.

And in just one year, the number of incidents rose by 45 per cent, with 22 incidents reported in 2017-18.

But the scale of the problem is likely to be greater, according to the NUS who say underreporting occurs as students fear they will not be taken seriously and they’ll have to come into contact with perpetrators.

Rachel Watters, women’s officer at the NUS, told The Independent:“Unfortunately the poor handling of these types of issues [by universities] makes it harder for students to come forward in the future.”

She argues that lessons addressing misogyny, racism and homophobia should be embedded in the curriculum – and universities should offer consent workshops in Freshers Week.

But the issue not only affects young people in universities. In June, a study revealed secondary school heads in England reported the highest level of cyberbullying compared to other countries.

A recent survey found that just under half of UK parents think their child’s school should ban phones.

Geoff Barton, general secretary of the Association of School and College Leaders (ASCL), said online harassment of school pupils was “definitely a growing concern” among headteachers.

He said: “I’m certainly hearing that younger children possess phones. Therefore we shouldn’t be surprised if children of a younger age are both being subjected to, and are subjecting others to, inappropriate messages.”

A Universities UK (UUK) spokesperson: “Misuse of social media and online platforms has become increasingly widespread in society and with a near-universal reach among 16-24 year olds in the UK, universities need to consider the specific threats online harassment and cyberbullying pose as part of their duty of care to all students.

“Addressing online harassment is inherently complex since much of the harassment occurring in online spaces comes from anonymous sources.”

A Russell Group spokesperson said: “The Russell Group strongly rejects harassment and abuse in all its forms, which is reflected in our universities’ investigating instances of offensive comments made by students online.

“We firmly believe that UK campuses should be places of safety and respect and this extends to interaction online and via social media.”

Publicație: The Independent

 

UK universities urged to do more to tackle online harassment

As new guidance is issued, expert says less than a quarter have adequate procedures

The UUK guidance calls for a zero-tolerance approach to online harassment. Photograph: Alamy

Universities UK has published guidance for its members on how to tackle online harassment including cyberstalking, trolling and sexting.

Internet safety experts say less than a quarter of UK universities have adequate procedures to deal with harmful or illegal online behaviour by students and staff, including the possession and sharing of child abuse images.

UUK, which represents higher education institutions, has recommended that universities clearly set out how they expect students and staff to behave online, such as in chat groups, and that they make reference to online harassment in disciplinary policies and procedures and their student code of conduct.

Prof Emma Bond, whose work on the issue at the University of Suffolk was highlighted as a model of good practice in the UUK guidance, said online harassment had reached a watershed moment with the first generation of students who grew up with smartphones entering higher education.

She said many universities failed to recognise the severity of the problem, particularly the issue of students possessing or sharing sexual images of under-18s, including selfies and photos or videos of their school peers, which could be classified as child abuse images.

“What students are not thinking about as they come to university and are now 18 or 19 is the legality of still having images of younger school peers in their cloud storage or on their devices,” Bond said.

“University policy and staff have not kept kept abreast of it at all. Very few – less than a quarter at most – have adequate procedures to deal with online harassment. It’s really ad hoc as to whether or not universities even record these incidents. Some have got policies, some haven’t. There’s no uniformity at all.”

In May, a Guardian investigation revealed that hundreds of university students had been disciplined or expelled for making sexually explicit, homophobic or racist comments on social media.

The UUK guidance calls for a zero-tolerance approach to online harassment and for vice-chancellors and other senior managers to be held accountable for online safety. It recommends that staff receive specialist training from internet safety experts or the police, and that universities work with and better support victims of online harassment.

Prof Debra Humphris, the chair of Universities UK’s student policy network and vice-chancellor of the University of Brighton, said: “Misuse of social media and other online platforms can leave students exposed to abuse, affecting their mental health and wellbeing, disrupting their education and potentially impacting on their future employability and career prospects.

“In order to tackle online harassment and cyberbullying, we must consider the specific threats it poses as part of our duty of care to all students. This needs to be acknowledged across institutions as part of strategic work to tackle violence, harassment and hate crime.”

Bond said Suffolk’s digital civility project had advised students on how they could get help from the Internet Watch Foundation (IWF), which acts as a de facto watchdog for online child abuse in the UK, to safely remove potentially illegal content from their devices and storage and how to report the non-consensual sharing of sexual images of adults to the Revenge Porn Helpline. “We made sure all our staff had training on how to handle a disclosure of online sexual abuse,” she said.

An IWF spokeswoman said that over the past two years the charity had increasingly been approached by UK universities seeking to improve online safety for staff and students. “They’re concerned about preventing either the accidental or deliberate finding of child sexual abuse material on the internet, and consider that to be a crucial element of their cybersecurity and student welfare.”

The spokeswoman said the IWF was working with five UK universities – Sheffield Hallam, Nottingham Trent, Manchester Metropolitan, Surrey and Hertfordshire – to address this issue.

One of the women targeted by male Warwick University students in a Facebook “rape chat” group welcomed the UUK recommendations. Danielle, not her real name, said that in her case staff failed to understand the consequences of violent and sexual threats online.

“There was this attitude that you can’t be a victim because nothing happened to you in real life. There needs to be better training to ensure staff don’t have those misconceptions,” she said.

A Department for Education spokesperson said: “Online harassment is unacceptable in any circumstance and can have a devastating impact on the victims. We expect universities to follow this guidance and put robust policies and procedures in place, including effective disciplinary processes and ensure that victims are supported.”

Publicație: The Guardian

Hong Kong students boycott classes as Chinese media warns ‘end is coming’

School and university students call for democracy after weekend of violent clashes

Thousands of students in Hong Kong have boycotted the first day of the new term in a fresh wave of protests, after a tense weekend of violent clashesbetween police and demonstrators.

On Monday, university and secondary students marked the end of their summer break by skipping classes and holding rallies to call on the government to withdraw a controversial extradition bill, among other demands.

Thousands of students wearing helmets, goggles and masks – the unofficial uniform of the protests – filled the grounds of the Chinese University of Hong Kong (CUHK), holding black banners saying, “Boycott for freedom” and periodically shouting, “Reclaim Hong Kong”.

“If you are not a slave, don’t act like one,” said one speaker, a woman introduced only by her surname Chiu, from an alumni group, who urged students to continue to fight for their freedoms. A stage behind her featured part of a saying by Mao Zedong: “A single spark can start a prairie fire.”

“We should not give up, whatever happens,” said Brian Cheung, 16, who has been protesting throughout the summer and came out to support the boycott.

In a park across the city, outside of the government’s headquarters, hundreds of people gathered in solidarity with students for a workers’ rally. Demonstrators have also called for a city-wide strike on Monday and Tuesday.

For the past 13 weeks, anti-extradition demonstrations have pitted Hong Kong protesters against the Beijing-backed semi-autonomous city’s authorities.

Tensions were running high after a weekend of some of the worst confrontations of the protests. After running battles on Saturday, in which protesters threw petrol bombs and lit fires, police targeted protesters and commuters in metro stations, beating them with batons. On Sunday, protesters paralysed transport links to Hong Kong airport.

At CUHK, a young man stood on the stage and tore apart a protest banner. Waving a mainland Chinese passport, he yelled at the crowd: “You don’t deserve to be university students!”

Riot police patrolled stations of the city’s mass transit railway network as protesters blocked train doors from closing, causing delays and throwing morning rush hour into chaos. Police were seen arresting at least one group of protesters as well as searching people on the street.

While university students called for a two-week boycott, secondary students have vowed to protest for one day a week until demonstrators’ demands are met. Organisers estimated at least 9,000 secondary students from more than 200 schools would be participating in the boycott.

Students protest at Edinburgh Place in Hong Kong on Monday. Photograph: Kai Pfaffenbach/Reuters

On Monday morning, secondary students kneeled, held hands, and chanted in the rain outside their schools amid a typhoon warning that had closed many primary schools.

In Kowloon, dozens of students and alumni stood outside the Ying Wa College for Boys, chanting: “Free Hong Kong! Democracy Now!” Some had painted one side of their goggles red, in reference to a woman who was reportedly blinded in one eye while protesting. One held a sign with the Bible verse: “Blessed are those who are persecuted because of righteousness, for theirs is the kingdom of heaven.”

“We are willing to give up our dignity just to beg the society to change,” said Thomas Loh, 17, one of the students who helped organise the boycott at his school. Loh said they planned to continue their boycott on Tuesday, with issues such as press freedom and how students felt about the protests on the agenda.

As the protests continue, the authorities appear to be cracking down harder, with more than 1,000 people arrested since the demonstrations began in June. In a press conference on Monday, police said they arrested 159 people over the weekend, including a 13-year-old boy found with two petrol bombs.

On Monday, the Chinese foreign ministry spokesman, Geng Shuang, said in a regular news briefing that demonstrations in Hong Kong had “completely exceeded the scope of freedom of assembly”. “They have evolved into extreme and violent actions,” he said, reiterating Beijing’s support for the Hong Kong government and police.

In an English language editorial on Sunday, the Xinhua state news agency said “the end is coming for those attempting to disrupt Hong Kong and antagonise China”.

The pro-democracy movement scored a rare win on Monday when a court overturned an order barring Agnes Chow, an activist and former student leader in the 2014 pro-democracy protests, from running for a seat in Hong Kong’s legislature.

Chow was among a group of prominent democracy figures, including another former student leader Joshua Wong, arrested on Friday.

The shift of the protests to school campuses comes as Chinese officials blame the movement on the city’s liberal education curriculum.

In recent weeks, Beijing has criticised teachers and parents for not instilling patriotic values in students and called for an overhaul of Hong Kong’s education system, which includes topicssuch as the Chinese military’s violent crackdown on democracy demonstrators in Tiananmen Square in June 1989.

Riot police wait at a Mass Transit Railway (MTR) station as commuters walk past in Hong Kong Photograph: Anushree Fadnavis/Reuters

Secondary students were preparing to hold “civic lessons” to educate their younger peers. Students said they would soon escalate their actions if the government continued to refuse protesters’ demands, which include the formal withdrawal of the bill and making democratic reforms.

“For now, we are still boycotting under the school but escalation means not only do we boycott … we have to paralyse the teaching institutions,” said Kinson Cheung, 18, a university student who had come to support the secondary students at Ying Wa.

At the gates to the school, teachers watched as students handed out permission slips for parents to sign allowing the students to skip lessons. Others schools have reportedly banned their students from attending the boycott.

Loh said: “I was once a so-called ‘Hong Kong pig’, someone who only wants to live peacefully and cares more about the economy than politics, but now I realise how important this home and the freedom I enjoy here is to me.” He added: “I really hope Hong Kong can once again be a free city.”

Publicație: The Guardian

Jo Johnson under pressure over Brexit after prorogation move

Universities minister ‘needs to come out and say what he thinks’, says one vice-chancellor

Vice-chancellors have called on Jo Johnson to clarify his stance on a no-deal Brexit after his brother Boris’ move to suspend Parliament was seen as increasing the chances of the UK leaving the European Union without an agreement.

Jo Johnson, who was reappointed as universities minister in July after his brother became prime minister, voted Remain in the 2016 referendum. As universities minister from 2015 to January 2018, he pledged to work to implement the result – and to mitigate the impact on the higher education sector – but resigned from the Department of Transport last November in order to call for a second Brexit referendum.

After resigning, Jo Johnson said that a no-deal Brexit would “inflict untold damage on our nation”, although he suggested that it “may well be better than the never-ending purgatory” that he said Theresa May’s proposed deal would result in.

Since returning to government, however, Mr Johnson has stayed silent on the issue.

Boris Johnson has said that the UK will leave the EU “do or die” on 31 October, and critics have interpreted the prorogation of Parliament for five weeks from mid-September as severely limiting MPs’ options to prevent the UK crashing out with no deal.

Speaking to Times Higher Education, sector leaders said that Jo Johnson understood the sector and was a strong advocate for it, but questioned his role in an administration that was edging towards no deal.

Leaving without a deal would trigger significant uncertainty for European academics and students in the UK, and would probably result in the country being excluded from EU research framework programmes – worth £1 billion annually to British universities – and the Erasmus+ mobility scheme.

“Jo Johnson needs to come out and say what he thinks,” one vice-chancellor told THE.

Bill Rammell, vice-chancellor of the University of Bedfordshire and a former Labour higher education minister, said: “I understand party loyalty and the arguments in favour of working on the inside, rather than protesting on the outside, but this is the biggest issue we have ever faced.

“I think that unless [Jo Johnson] believes that this high-stakes brinkmanship will get us a deal, and resigns if it doesn’t, then he will contradict his previously respected opposition to no deal, which he made clear would ‘inflict untold damage on our nation’.”

Other vice-chancellors said that it was important for the sector for Jo Johnson to stay in post. Colin Riordan, vice-chancellor of Cardiff University, said “we know that [Jo Johnson] really does want to achieve an understanding with EU”.

“Given the options that are out there, he is the best option. He’s more influential. He understands the sector, even if we don’t agree on everything,” Professor Riordan said.

David Green, vice-chancellor of the University of Worcester, said that institutions should respond to the prorogation plan by organising “teach-ins” and “democracy days”.

“We should be actively encouraging students, staff and all in our large, influential university communities to come together, discuss and debate all the issues with invited speakers from across the spectrum, as well as to register and then vote in the inevitable autumn general election,” Professor Green said.

“Now is the time to do all we can to pursue truth and reason. By doing so we will help ensure that parliamentary democracy and democratic values triumph.”

Publicație: The Times

Regulator under fire as providers await registration decisions

Institutions without place on Office for Students’ list unable to confirm loan eligibility for new recruits

England’s higher education regulator has faced renewed criticism as several private providers are still awaiting a decision on whether their students will be able to access student loans in the coming academic year.

The continuing delays in completing the Office for Students’ new register risk jeopardising institutions’ ability to recruit students for 2019-20 and thus their financial stability – regardless of what the regulator’s ultimate decision is on their registration. Providers must be on the register if their students are to access student loans – a prerequisite to enrolling for most students.

Concern about the fate of private providers has been heightened since England’s biggest for-profit college, GSM London, announced in July that it had gone into administrationand would stop teaching at the end of this month.

The OfS received 465 applications for inclusion on the register, and has so far approved 386. All established universities are on the list, but decisions on several private providers are outstanding. These are thought to include St Patrick’s College, one of England’s most prominent for-profit providers.

The regulator has a range of grounds on which it could refuse an application, including concerns about financial sustainability, governance, and dropout rates.

In May, the OfS said that it had sent “minded to refuse” letters to 20 applicants, but it has so far confirmed only four actual refusals: for ABI College, Spurgeon’s College, the Bloomsbury Institute and Waltham Forest College.

The regulator says that it has written to some providers which are still not registered stating that they may be eligible for “limited designation”, which would allow continuing students to access student loans.

However, in the absence of a final registration decision, it is unclear how a provider could successfully recruit new students.

The register is available only as a spreadsheet on the OfS’ website, which is accompanied by a note stating that as the registration process is ongoing, “if a provider is not registered at the moment, no conclusions should be drawn about it based upon that fact”.

Nick Hillman, director of the Higher Education Policy Institute, told Times Higher Educationthat the registration process had taken too long and “it puts those not registered yet in a really sticky situation”.

“I worry that if the OfS has concerns about an institution and those concerns aren’t in the public domain, you might have another GSM-style situation. Eventually the flak will come back to the OfS,” he said.

“I don’t believe institutions with real problems should be on the register, but the whole thing is about the speed with which people are getting on the register – it’s incredibly slow. Investors are only prepared to wait so long.”

An OfS spokesman said that the regulator was “continuing to assess a small number of applications”.

“We will work through these as quickly as possible while recognising that the robust nature of the process is critical in order to protect the interests of students,” the spokesman said. “The providers affected are mostly those where additional evidence has been needed to support their assessment or who applied late.”

A GSM spokeswoman said that, since going into administration, the institution had been “working with around 15 different London-based higher education providers to facilitate transfer options for GSM students who wish to continue with their studies”. A large proportion of students have received offers to continue their studies from other providers, she said.

Publicație: The Times