Conducerea UAIC s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei

Excelența Sa, dl. Kisaburo ISHII, Ambasadorul Japoniei în România a vizitat miercuri, 31 mai, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, având o întâlnire cu conducerea Universității, reprezentată de prof.univ.dr. Henri Luchian, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare. În cadrul întâlnirii, Excelența Sa a subliniat cooperarea foarte bună dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și universitățile partenere din Japonia, între care s-au derulat, în ultimii ani, 55 de vizite în ambele sensuri. De asemenea, ambasadorul Japoniei a pus accentul în discuție pe importanța studenților internaționali în universități, el însuși fiind în trecut beneficiarul unui stagiu de studiu internațional.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” derulează în prezent schimburi academice prin intermediul programului Erasmus+ cu universitățile japoneze, anul acesta fiind gazdă în semestrul I pentru doi studenți de la Universitatea Shizuoka, care au urmat cursurile de master ale Facultății de Fizică.

Din delegația japoneză au mai făcut parte soția Excelenței Sale, Sachiko ISHII,  precum și Ryohey TOBIBAYASHI, secretar de Probleme Politice. Domnul TOBIBAYASHI a vorbit fluent în limba română, fiind fost student al cursurilor de limbă română pe care le-a urmat acum 17 ani la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Tot în cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre importanța continuării cursurilor de japoneză la Iași, susținute atât la UAIC cât și la Asociația Himawari. În prezent, 150 de persoane învață japoneza la Iași.

Excelența Sa, Kisaburo ISHII a susținut, în aceeași zi, o conferință pentru studenți și publicul larg intitulată „Outlook on Japan: Politics, Economy and Culture”.

By | 2017-05-31T18:01:31+00:00 31 mai 2017|Noutăți|

About the Author: