Alte tipuri de burse

Alte tipuri de burse2021-01-20T08:50:04+02:00

Alte tipuri de burse

Burse oferite de Ministerul Educației și Cercetării

Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (www.roburse.ro), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2021/2022.

Bursele sunt oferite elevilor, studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor pentru a urma:

– studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;
– stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);
– cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.
Informații privind ofertele pentru anul universitar 2021/2022 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Burse / Acord bilateral.

Pentru informaţii, datele de contact sunt:

Site: www.roburse.ro  
Adresa: Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sector 1, Bucureşti (sediul A.C.B.S.)
Telefon: 021/310.19.05
Fax: 021/310.22.17
E-mail: burse@roburse.ro 

Vă rugăm să consultați site-ul oficial pentru informații (click aici)

Granturi Utrecht Network pentru tineri cercetători

Utrecht Network anunță deschiderea competiției pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători din cele 30 de universități membre.

La competiție pot participa studenții înscriși la studii universitare de master și doctorat în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care nu sunt eligibili pentru stagii în programul Erasmus+.

Stagiul de cercetare, cu o durată între 1 și 6 luni, se poate derula în perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2022, inclusiv în perioada vacanțelor, dacă se obține un acord în acest sens din partea universității gazdă.

Dosarele complete de candidatură se depun până la data de 27 ianuarie 2021, la secretariatul Facultății.

Pentru obținerea acestui grant, fiecare universitatea membră în Rețeaua Utrecht va nominaliza maximum trei candidați.

Mai multe informații sunt publicate la adresa : https://www.utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/

Comisia Fulbright Româno-Americană anunță deschiderea competiției pentru obținerea unei burse în Statele Unite ale Americii pentru vara anului 2020, în cadrul programului academic Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe on:

Education and the Future of Work (Educație și viitorul mediului
profesional)

Entrepreneurship and Economic Development (Antreprenoriat și dezvoltare
economică)

Bursa are o durată de cinci săptămâni și se adresează studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Candidații trebuie să aibă cetățenie română, să fie înscriși la studii de licență (însă fără a se afla în an terminal de studiu), să fie buni cunoscători ai limbii engleze și să se deosebească prin realizări academice și extrașcolare.

Bursa acoperă integral costurile programului în SUA (transport intern și internațional, cazare și întreținere, asigurare medicală oferită de Departamentul de Stat al SUA, alocație pentru cărți și participări în programele culturale organizate de partenerii din SUA). Termenul limită de înscriere este 27 ianuarie 2020.

Anunțul complet al programului, inclusiv condițiile de eligibilitate și modalitatea de înscriere, este disponibil pe website-ul Comisiei Fulbright, urmând link-ul: http://www.fulbright.ro/news/1141-2020-susi-student-leaders.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la office@fulbright.ro<mailto:office@fulbright.ro>.