Alte tipuri de burse

Burse oferite de Ministerul Educației și Cercetării

Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2020/2021.

Bursele sunt oferite pentru:

studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;
stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);
cursuri de vară.
Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2020/2021 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă.

Pentru informaţii, datele de contact sunt:

Site: www.roburse.ro  

Adresa: Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sector 1, Bucureşti (sediul A.C.B.S.)

Telefon: 021/310.19.05

Fax: 021/310.22.17

E-mail: burse@roburse.ro 

Vă rugăm să consultați site-ul oficial pentru informații (click aici)

Rețeaua Utrecht anunță deschiderea competiției pentru acordarea de granturi tinerilor cercetători din universitățile membre în rețea.

Pentru grantul UN pot candida studenții UAIC înscriși la studii universitare de master și doctorat, care nu sunt eligibili pentru stagii în programul Erasmus+. Stagiul, cu o durată de 1 lună și 6 luni, se va putea derula în perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021 (inclusiv în perioada vacanțelor).

Informații suplimentare – conținut dosar candidatură și formular: http://www.utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/ 

Dosarele complete de candidatură vor fi depuse la secretariatul Facultății până la data de 23 ianuarie 2020. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va nominaliza maximum trei candidați pentru obținerea grantului.

Comisia Fulbright Româno-Americană anunță deschiderea competiției pentru obținerea unei burse în Statele Unite ale Americii pentru vara anului 2020, în cadrul programului academic Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe on:

Education and the Future of Work (Educație și viitorul mediului
profesional)

Entrepreneurship and Economic Development (Antreprenoriat și dezvoltare
economică)

Bursa are o durată de cinci săptămâni și se adresează studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Candidații trebuie să aibă cetățenie română, să fie înscriși la studii de licență (însă fără a se afla în an terminal de studiu), să fie buni cunoscători ai limbii engleze și să se deosebească prin realizări academice și extrașcolare.

Bursa acoperă integral costurile programului în SUA (transport intern și internațional, cazare și întreținere, asigurare medicală oferită de Departamentul de Stat al SUA, alocație pentru cărți și participări în programele culturale organizate de partenerii din SUA). Termenul limită de înscriere este 27 ianuarie 2020.

Anunțul complet al programului, inclusiv condițiile de eligibilitate și modalitatea de înscriere, este disponibil pe website-ul Comisiei Fulbright, urmând link-ul: http://www.fulbright.ro/news/1141-2020-susi-student-leaders.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la office@fulbright.ro<mailto:office@fulbright.ro>.