DCD logoStudenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pot obține servicii de email în urma unei colaborări între UAIC și Microsoft România.

Serviciul este asigurat pentru studenții Universității Alexandru Ioan Cuza fără costuri de întreținere sau suport și asigură, pentru fiecare student următoarele servicii:

  • instituțional, studenții primesc un cont in format prenume.nume@student.uaic.ro;
  • spațiu de stocare de date în cloud cu o capacitate de 1 TB;
  • lucru individual sau în grupuri cu documente prin aplicațiile: Word Web App, PowerPoint Web App, Excel Web App și OneNote Web App;
  • spațiu pentru sit web propriu cu secțiune publică și de grup;
  • agendă de contacte și mesagerie instant.

Microsoft Office 365 este disponibil folosind contul de utilizator pentru acces la rețea al fiecărui student (studenții care nu au cont se pot înregistra la https://register.uaic.ro/studs/). Serviciul folosește sistemul unic de autentificare implementat de către Departamentul de Comunicații Digitale al Universității „Alexandru Ioan Cuza” conectat la sistemul de acces al Office 365.

Contul de acces pentru resursele programului Office365 este același cont de acces creat la D.C.D. ce este folosit inclusiv pentru autentificare în rețeaua wireless, rețeaua din cămine, acces în sistemul Eduroam etc. Dacă aveți deja un astfel de cont, vă rugăm să-l folosiți. În cazul în care nu aveți un astfel de cont, îl puteți obține în urma completării formularului de înregistrare disponibil pe https://register.uaic.ro/studs/.

Mai multe informații sunt publicate pe site-ul Direcției Comunicații Digitale, Statistică și Informatizare.