Contact

Adresa: Str. Toma Cozma 3, RO-700554 – Iaşi
Telefon: 0232 20 1026; 20 1027
Fax: 0232 20 1126
E-mail: admefs@uaic.ro
Website: http://www.sport.uaic.ro

Decan: Prof. univ. dr. Beatrice Aurelia ABĂLAŞEI

Prodecan: Conf. univ. dr. Marius NICULĂEȘ

0
de studenţi
0
de cadre didactice titulare
0
de cadre didactice asociate

Departamente

Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport
Director: Conf. univ. dr. Lucian POPESCU

Specializări

Studii universitare

 • de licenţă (6 semestre)
  • Educaţie fizică şi sport
   • Educaţie fizică şi sportivă (IF)
   • Sport și performanță motrică (IF)
  • Kinetoterapie
   • Kinetoterapie și motricitate specială (IF)
   • Kinetoterapie și motricitate specială (IF) (la Chișinău)

Pentru detalii consultați Planurile de învățământ.

 • de masterat (4 semestre):
  • Știința sportului și educației fizice
   • Fitness şi estetică corporală (IF)
   • Kinetoterapia în traumatologia sportivă (IF)
   • Kinetoterapia în traumatologia sportivă – la Chișinău (IF)
   • Educație fizică și sportivă școlară (IF)
   • Kinetoterapie în geriatrie (IF)
   • Kinetoterapie în geriatrie (în limba engleză)/ Physical Therapy in Geriatrics (IF)

Pentru detalii consultați Planurile de învățământ.

 • de doctorat (6 semestre):
  • Știința Sportului și Educației Fizice

Pentru detalii consultați Planurile de învățământ.

Prezentare

Relativ tânără, Facultatea de Educație Fizică și Sport a fost înființată în 1960. Cu o scurtă întrerupere a activității în ultimii ani ai comunismului, facultatea pregătește cu succes și dăruire generații de specialiști recunoscuți în domeniul motricității umane.

Cu o preocupare permanentă spre actualizarea curriculei, programelor și domeniilor de studiu, Facultatea de Educație Fizică și Sport propune o ofertă educațională interdisciplinară, cu preocupări multiple în domeniul cercetării-dezvoltării, dar și cu un comportament organizațional pro-activ, ce o transformă într-un pol de prestigiu local, regional și național de competență și autoritate profesională.

Personalul academic se poate mândri atât cu titluri la campionate naționale și europene, cât și cu realizări științifice deosebite (granturi câștigate, materiale bibliografice recunoscute în toată țara, premii la expoziții de inventică). Nici studenții nu sunt mai prejos, participând în fiecare an la Campionatele Naționale Universitare, la toate disciplinele sportive, cu rezultate meritorii. De-a lungul timpului, la Facultatea de Educație Fizică și Sport au studiat peste 20 de campioni europeni sau mondiali și peste 50 de medaliați la nivel național.

Direcțiile de dezvoltare ale facultății vizează: crearea unui portofoliu de servicii orientate spre dezvoltarea unor programe educaționale, de formare continuă și training profesional, de consiliere și asistență profesională specializată, de cercetare aplicativă, care vin în întâmpinarea solicitărilor și nevoilor studenților și masteranzilor, comunității de afaceri, partenerilor administrativi și comunitari; management performant de exploatare a bazei sportive proprii; crearea unor programe modulare de perfecționare continuă cu o curriculă armonizată cu dinamica pieței; programe de parteneriat educațional și profesional cu parteneri internaționali.

Facultatea de Educație Fizică și Sport pune la dispoziție echipamente moderne pentru activități sportive de actualitate (caiace de agrement, windsurf, kite-surf, echipamente alpine), utilizate în cadrul disciplinelor dedicate: turism, orientare turistică, ski și expediții de practică de înot – vâslit.

Studenții au la dispoziție următoarele resurse: sală fitness cu aparatură specifică, două săli de gimnastică dotate corespunzător, sală haltere-culturism cu aparatură specifică, două săli pentru jocuri sportive, un teren de tenis-baschet în aer liber, cu covor sintetic, instalație nocturnă și împrejmuire adecvată, un ministadion cu pistă de 200 de metri, miniteren de fotbal, sector sărituri și sector aruncări, un teren handbal-fotbal, un teren baschet, un teren volei. Pentru a beneficia de o arie generoasă de activități sportive, workshop-uri tematice și lecții practice de inițiere în diverse discipline sportive, studenții pot deveni membri ai cercurilor studențești de qwan ki do, gimnastică, karate-shotokan, capoeira, fitness & aerobic.

Facultatea de Educație Fizică și Sport dezvoltă colaborări cu universități din Franța, Portugalia, Spania, Polonia, Republica Cehă, Republica Moldova, Italia, Olanda, Germania, în cadrul programelor europene Erasmus+ și cu toate facultățile de educație fizică și sport din România.

Facultatea de Educație Fizică și Sport oferă beneficiarilor săi un pachet de cunoștințe, abilități practice și competențe interdisciplinare ce oferă oportunitatea inserției reale pe piața muncii, în contextul dezvoltării personale și creative. Tipologia ariilor profesionale cuprinde meserii precum: kinetoterapeut, profesor de educație fizică, instructor sportiv, instructor de fitness & aerobic, monitor în tabere pentru copii, adolescenți și adulți, antrenor, animator sportiv, ghid sportiv, monitor de timp liber și animator socio-educativ.

Crezul facultății este animat de dorința de a pregăti viitori specialiști care se pot adapta cu ușurință la dinamica accelerată a realității domeniului sportului și la obținerea excelenței și succesului în furnizarea serviciilor sportive educaționale și comerciale.

Biblioteca de Educaţie Fizică şi Sport se află în corpul D al Universităţii, parter, Str. Toma Cozma, nr.3, 700554, Iaşi, Telefon: 0232 20 1127.

Cursuri demonstrative pentru elevi

Turul virtual al Facultății de Educaţie Fizică şi Sport