Contact

Adresa: B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 – Iaşi;
Telefon: 0232 20 1115 sau  0232 20 1114
Fax: 0232 20 1114
E-mail: ftrc@uaic.ro
Website: http://www.ftrc.uaic.ro

Decan: Conf. univ. dr. pr. Ștefan LUPU

0
de studenţi
0
cadre didactice titulare
0
cadre didactice asociate

Departamente

Departamentul de Teologie Romano – Catolică
Director: Prof. univ. dr. pr. Iulian FARAOANU

Specializări

Studii universitare (6 semestre)

 • de licenţă (6 semestre):
  • Teologie
   • Teologie romano – catolică asistenţă socială (IF)
   • Teologie romano – catolică pastorală (8 semestre) (IF)

Pentru detalii consultați Planurile de învățământ.

 • master (4 semestre)
  • Teologie
   • Teologie romano – catolică practică și misionară (IF)

Pentru detalii consultați Planurile de învățământ.

Prezentare

În anul 1991, își începe activitatea Facultatea de Teologie Romano–Catolică Didactică din cadrul Episcopiei Romano–Catolice din Iași. Actuala facultate, înființată în anul 2002, reprezintă o maturizare a fostei facultăți, o prezență stabilă juridic și organizatoric a unei instituții de învățământ universitar statal cu specific religios catolic.

În predarea disciplinelor teologice și pentru activități de cercetare și promovare culturală catolică, Facultatea de Teologie Romano-Catolică se află în colaborare și parteneriat cu Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași. Cercetarea se desfășoară pe două direcții: teologică și socială.

Studenții facultății au larg acces la sala de lectură și biblioteca Institutului Teologic Romano Catolic, bibliotecă ce numără peste 40000 de volume. Spațiul oferă oportunitatea cercetării în domeniul teologie, cu speranța dezvoltării unei școli teologice catolice și în spațiul românesc.

Facultatea oferă un program extracurricular variat, pentru a veni în întâmpinarea exigenței formării omului integral: excursii, pelerinaje, activități spirituale, cateheze. Pentru activități de voluntariat și practică, studenții au posibilitatea de a participa la activități ale Centrului Diecezan Caritas, partener al facultății.

Facultatea de Teologie Romano-Catolică oferă absolvenților posibilitatea de a desfășura activități bisericești ca preoți sau în alte slujiri specifice Bisericii Catolice, activități sociale în cadrul organizațiilor guvernamentale, non-guvernamentale sau în cele ale Bisericii, precum și activități didactice în învățământul universitar și preuniversitar.

Cursuri demonstrative pentru elevi

Turul virtual al Facultății de Teologie Romano-Catolică