Femei în conducerea băncilor? Două studii UAIC arată că acestea determină creșterea profitului, stabilității și eficienței

Două studii realizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sugerează că prezența la vârf a femeilor în domeniul bancar are un impact pozitiv, determinând scăderea riscurilor și a costurilor de operare, precum și creșterea performanței și a eficienței băncilor. Cercetările asupra impactului diversității de gen în sistemul bancar sunt conduse de Alin Andrieș, conferențiar din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, alături de alți autori din țară și din străinătate.

Ambele studii se concentrează pe una dintre cele mai competitive industrii – cea bancară, luând în considerare peste 100 de instituții din Europa Centrală și de Est, cu date dintr-o perioadă de șapte ani și un total de 56 de factori luați în considerare.

Folosind o serie de indicatori pentru a calcula cât de „diversă” este conducerea unei bănci, un prim studiu dovedește faptul că prezența femeilor în structurile de conducere are un impact pozitiv atât asupra reducerii costurilor, cât și asupra eficienței tehnice – o mărime ce descrie cât de capabilă este o bancă să își transforme resursele în rezultate financiare. „Atunci când comparăm băncile care nu au nici o femeie în conducere cu cele care au cel puțin o femeie, rezultatele sunt semnificative. Cifrele analizate arată că prezența a cel puțin unei femei în conducerea băncilor are un impact puternic asupra capacității acestora de a reduce resursele implicate și a costurile, fără compromis asupra rezultatului. La fel de importantă este și prezența femeilor atunci când este vorba despre eficiența tehnică, rezultatele fiind vizibil pozitive”, a precizat conf.dr. Alin Andrieș, coordonatorul studiului.

Cercetarea a fost realizată pe baza datelor din 122 de bănci comerciale din 17 țări din Europa Centrală și de Est, analizate pentru perioada 2005-2012. În medie, 20% dintre bănci nu au avut, în perioada menționată, nici o femeie în structurile de conducere.  În România, proporția acestora este de 24%. Studiul arată și faptul că în România, din totalul membrilor din consiliile de conducere ale băncilor, 11% sunt femei, distribuite astfel: 12% în consiliile de supraveghere, respectiv 10% în consiliile directoare. La nivelul țărilor studiate, media a fost o prezență de 14% a femeilor în comisiile de conducere a băncilor.

„Din perspectiva prezenței femeilor în poziții de conducere în cadrul instituțiilor financiare, România stă relativ rău comparativ cu alte țări”, a apreciat Alin Andrieș. „Numărul femeilor care ocupă poziții de director general la nivelul companiilor de mari dimensiuni este foarte redus in România. Stăm relativ rău și din perspectiva femeilor în structurile de conducere ale companiilor, adică în consiliile de administrație și/sau director.”

Un al doilea studiu a urmărit dacă prezența femeilor în struct