Joi, 6 iunie 2019, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit vizita unei delegații de la Universitatea de Finanțe și Economie Jiangxi din China, formată din profesor Yuan Xiong, vice-președinte, profesor Yin Zhonghai, decan, Liu Xiaohui, director de departament și Wan Minli, de la Facutatea de Limbi Străine. Oaspeții au fost întâmpinați de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public al UAIC.

În cadrul întâlnirii, cele două instituții au semnat un protocol de colaborare, prin care se urmărește consolidarea și promovarea colaborării dintre UAIC și Universitatea de Finanțe și Economie Jiangxi. De asemenea, acordul presupune îmbunătățirea relațiilor academice și culturale dintre cele două universități, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă, în special între facultățile și departamentele corespondente.

Vizita delegației chineze a inclus și o întâlnire la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, la care au participat prof. univ. dr. Bogdan Gabriel Zugravu, prodecan, prof. univ. dr. Carmen Elena Pintilescu – prodecan, prof. univ. dr. Teodora Roman – prodecan, prof. univ. dr. Gabriel Mursa – director de departament, prof. univ. dr. Ovidiu Stoica, director de departament și conf. univ. dr. Silviu Gabriel Ursu.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are o bogată tradiție în ceea ce privește colaborarea cu instituțiile de învățământ superior din China, începută în 1993 prin acordul bilateral încheiat cu North China University of Technology din Beijing. În prezent, UAIC are încheiate acorduri bilaterale cu patru instituții de învățământ superior din China. În perioada 2010-2019, 91 de vizite academice au fost efectuate de  studenții, profesorii și cercetătorii UAIC la universități sau alte organizații din China, sub formă de stagii de studiu, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.