Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se plasează în intervalul 401-500 , în cea mai recentă ierarhie universitară internațională elaborată de Times Higher Education: World University Rankings 2020 by subject: arts and humanities, pentru care sunt luate în calcul programele de studii teologice, de istorie, filosofie și litere. În același interval se situează și celelalte două universități românești care au intrat în top, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

În ierarhia pe domeniul Business & economics, unde sunt luate în calcul programele de contabilitate, finanțe, administrarea afacerilor, management, economie și econometrie, UAIC este prezentă în intervalul 501-600. În ceea ce privește clasamentul domeniului Social sciences, unde sunt evaluate programele de științe social-politice și geografie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași figurează în intervalul 601-700.

Clasamentul Times Higher Education de anul acesta a evaluat aproape 1400 universități din 92 țări din întreaga lume și a utilizat un sistem de ierarhizare care se bazează pe 13 indicatori care măsoară performanța în predare, cercetare, transfer tehnologic și vizibilitate internațională. Pentru a se asigura obiectivitatea și încrederea la nivel mondial, acest clasament beneficiază de auditare PricewaterhouseCoopers. Între cele 9 universități din România care figurează în ierarhia generală, UAIC se află în primele 3.

Clasamentul World University Rankings 2020 by subject: arts and humanities poate fi consultat aici.