CREAȚI-VĂ POVESTEA CU EdMedia

După mai bine de 2,5 ani de implementare, proiectul EdMedia, finanțat de Erasmus + Sport, se încheie la finalul lunii septembrie, cu scopul principal de a schimba în mod proactiv atitudinea față de cariera dublă a sportivilor prin modelarea deliberată a unei imagini pozitive și încurajarea organizațiilor sportive să urmărească implementarea ghidurilor UE privind cariera dublă a sportivilor.

Partenerii din diferite țări ale Uniunii Europene au contribuit la acest obiectiv: Universitatea Sportivă Lituaniană, Lituania (LSU), Universitatea din Roma Foro Italico, Italia (UNIROMA), Asociația Sportivă Universitară Europeană, Slovenia (EUSA), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, România ( UAIC), Universitatea din Valencia, Spania (UV), Universitatea Germană de Sport din Köln, Germania (GSU), Universitatea din Ljubljana, Slovenia (UL), Rețeaua Sportivul European  ca Student (EAS).

O analiză detaliată a fost efectuată în timpul proiectului pentru a evalua măsura în care Ghidurile UE privind cariera dublă a sportivilor sunt implementate în țările participante, cu accent deosebit pe 7 din cele 36 de recomandări legate de o abordare sistematică a acestora. Rezultatele proiectului sunt disponibile pe site-ul web al coordonatorului de proiect (Universitatea Sportivă Lituaniană): https://www.lsu.lt/en/project-edmedia/.

În timpul implementării proiectului a fost dezvoltată o platformă online pe care sportivii, antrenorii, jurnaliștii sportivi și alte părți interesate pot găsi informații despre ceea ce reprezintă cariera dublă pentru sportivi, de ce este importantă și despre modul de utilizare a rețelelor sociale pentru a promova cariera dublă atât pentru sportivi, cât și pentru publicul larg. Prin intermediul platformei, câțiva sportivi de performanță din diferite țări, impărtășesc prin testimoniale video importanța carierei duble pentru ei. Este important de menționat că accentul nu a fost pus doar pe prezentarea importanței carierei duble în sine, cât și pe crearea unei platforme de învățare bazate pe filmulețe pentru sportivii care doresc o carieră dublă, în care pot găsi și sfaturi despre cum să se prezinte pe social media.

Așadar, invităm sportivii să utilizeze activ platforma online dezvoltată în timpul proiectului pentru a-și crea propria poveste cu EdMedia ….