Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează, în premieră, înscrieri online la facultate. Candidaţii interesaţi de admitere îşi vor putea depune  actele  şi vor putea afla rezultatele direct de pe site-ul admitere.uaic.ro.

Începând de astăzi, 2 iulie 2014, candidaţii îşi pot deschide un cont pe platforma dedicată înscrierilor. Înscrierea efectivă va putea avea loc strict în intervalele 16-21 iulie (pentru studii de licenţă) şi 16-25 iulie (pentru studii de master). 

Proaspeţilor absolvenţi de liceu, Universitatea „Alexandru Ioan  Cuza” le oferă 3415 locuri fără taxă şi 2000 de locuri cu taxă. Oferta academică cuprinde 72 de programe de studiu de la 15 facultăţi, atât din domeniul ştiinţelor reale, cât şi din domeniul ştiinţelor socio-umane. Locurile la buget disponibile pentru fiecare facultate sunt distribuite astfel:

web_banere

Facultatea de Biologie: 165 de locuri

Facultatea de Chimie: 120 de locuri

Facultatea de Drept: 200 de locuri

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor: 856 de locuri

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport: 75 de locuri

Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice: 250 de locuri

Facultatea de Fizică: 105 locuri

Facultatea de Geografie şi Geologie: 271 de locuri

Facultatea de Informatică: 275 de locuri

Facultatea de Istorie: 100 de locuri

Facultatea de Litere: 408 locuri

Facultatea de Matematică: 110 locuri

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei: 315 locuri

Facultatea de Teologie Ortodoxă: 130 de locuri

Facultatea de Teologie Romano-Catolică: 35 de locuri

Numărul de locuri alocat fiecărui domeniu de studiu şi specializări poate fi consultat pe site-ul  www.admitere.uaic.ro.

Toate cele 15 facultăţi vor lua în considerare notele obţinute la examenul de Bacalaureat – fie media, fie anumite probe – , dar o parte dintre acestea au şi probe suplimentare.  Verificaţi aici condiţiile de admitere.

Studenţilor care optează pentru învăţământul la distanţă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” le pune la dispoziţie 774 de locuri pentru unele specializări de la facultăţile de Drept, Economie şi Administrarea Afacerilor, Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Istorie, respectiv Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

Pentru înscrierile online, candidaţii vor putea să îşi facă un cont pe baza adresei de email, după care să completeze online fişa de înscriere şi să încarce, în formă scanată, toate documentele cerute. Folosind sistemul de înscriere prin Internet, candidaţii vor putea să urmărească pas cu pas situaţia dosarului lor şi să primească, individual, confirmare oficială.

Înscrierea online este practicată cu succes de mai mulţi ani la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, iar în 2014, facilitatea va fi disponibilă pentru toate facultăţile UAIC, cu excepţia celei de Educaţie Fizică şi Sport.

Platforma de înscrieri va putea fi folosită şi de către candidaţii la admiterea la master, în perioada 16-25 iulie. Absolvenţii care doresc să îşi continue studiile după terminarea facultăţii vor avea la dispoziţie, în acest an, 2300 de locuri bugetate şi 1200 de locuri cu taxă.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România, cu o tradiţie de aproape 155 de ani. Studenţii Universităţii beneficiază, încă din anul I, de acces la condiţii de cazare deosebite, sprijin financiar pentru cei cu rezultate bune la învăţătură, stagii de practică în domeniul ales şi burse de studiu în străinătate.