Vineri, 10 martie 2023, Excelența Sa Doamna Raja JHINAOUI BEN ALI, Ambasadorul Republicii Tunisiene în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC. La întâlnire au mai participat Prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare și Marouane BEN NASR, Secretar I al Ambasadei.

În cadrul întâlnirii s-a evidențiat buna colaborare dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și instituțiile de învățământ superior partenere din Tunisia. În prezent, UAIC are încheiate acorduri inter-instituționale cu Université de Sousse și Université de Sfax, dar colaborează în diferite proiecte și cu Université de Carthage, Université de Monastir, Université de la Manouba si Gafsa University. În perioada 2010 – 2022, studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au efectuat 44 de vizite la instituții de învățământ superior din Tunisia, unde au derulat stagii de studiu, predare, formare, cercetare sau au participat la diferite evenimente științifice. În același interval, cercetătorii UAIC au publicat 28 de lucrări științifice elaborate în comun cu parteneri tunisieni (conform Web of Science).

Pe parcursul discuțiilor, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Ambasada Republicii Tunisiene în România în demersul de a extinde relațiile de cooperare cu instituții academice din Tunisia. Excelența Sa Doamna Raja JHINAOUI BEN ALI a transmis că Ambasada Tunisiei va continua să sprijine materializarea de noi colaborări educaționale și științifice între universitățile tunisiene și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.