Primele zile de studenție sunt pline de emoție dar și de neprevăzut. De 8 ani încercăm să îi ajutăm pe bobocii UAIC să rămână doar cu emoția începutului, fiindu-le alături în descoperirea misterelor vieții de student.

Dragi studenți,

DSCN0607La fiecare început de an universitar, aleile liniștite și acoperite cu frunze ruginii ale Parcului Copou tresar sub pașii grăbiți ai studenților care vin la Universitatea noastră. Fie că sunteți la început de drum, în ipostaza de „boboci”, fie că vă aflați de mai multă vreme pe băncile școlii, emoțiile sunt aceleași, ca de fiecare dată, iar noi vă apreciem sentimentele, le înțelegem și vă așteptăm cu toată deschiderea să începem un nou drum, în care vă stăm alături, într-un parteneriat pe termen lung.

Ne mândrim cu voi, studenții noștri, pentru voi ne aflăm aici, iar holurile și sălile de curs ale Universității preiau din tinerețea și curiozitatea voastră, făcând misiunea profesorilor mai responsabilă și mai dificilă, deoarece suntem Prima Universitate a României care are o moștenire valoroasă de transmis mai departe, generațiilor viitoare, ca forum de educaţie, ştiinţă şi cultură. Într-un mediu concurențial devenit tot mai puternic, educația oferită este cea a excelenței care vă formează ca specialiști de valoare, capabili să se integreze cu succes într-o lume în schimbare. Oferta noastră academică este bogată și vă ajută să vă construiți cariere solide în domenii diverse, iar prin politica de internaționalizare a Universității puteți obține burse de studiu și intra în contact cu alte medii academice.

Vă dorim succes și vă mulțumim că ați ales să fiți studenți la Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași!

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER

Rector ales al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Afli tot ce trebuie să ştii despre studenţie de la personalul şi voluntarii UAIC.

Vis-à-vis de Corp A la Punctul de Informare.

 • Duminică, 30 septembrie, între orele 10.00-17.00
 • Luni, 1 octombrie, între orele 9.00-16.00
 • Marți, 2 octombrie, între orele 9.00-16.00

Îți iei mapa de bun-venit care cuprinde informațiile importante despre studenția ta;

Îi cunoști pe cei de la serviciile pentru studenți și biblioteci;

Te înscrii într-o asociație studențească;

Faci cunoștință cu Iașiul cultural (centre culturale și muzee);

Îți găsești un job sau un stagiu alături de partenerii noștri.

DUMINICĂ, 30 SEPTEMBRIE 2018

10.00 – 15.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

10.00 – 17.00 Manevre de resuscitare, prezentate de Serviciul Voluntar de Ambulanță. Punct de întâlnire: Cortul Serviciului Voluntar de Ambulanță din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 11.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și la sediul British Council. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 13.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și la sediul British Council. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 13.00 – Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 13.00 – 14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A

17.00-19.00  Programul de mentorat: Înainte de prima zi de facultate, un coleg dintr-un an mai mare îți va explica tot ce trebuie să știi despre studenția ta. Te așteptăm să participi la programul de mentorat!

19.30 Concert byron.  Esplanada Corpului B. Intrarea liberă.

LUNI, 1 OCTOMBRIE 2018

Ora 11.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și la sediul British Council. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

9.00-16.00  Manevre de resuscitare, prezentate de Serviciul Voluntar de Ambulanță. Punct de întâlnire: Cortul Serviciului Voluntar de Ambulanță din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 12.00 – Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 13.00 – 14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A

13.00 – 16.00  Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 14.00 –  Festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019, Aula Magna „Mihai Eminescu”, Corp A.

Ora 18.30 – Întâlnire cu scriitorul Eric Vuillard, laureat al Premiului Goncourt 2017. Dialogul va fi tradus în limba română. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Francez din Iași și se înscrie în calendarul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Locația: Sala Ferdinand, Rectorat, Corp A.

MARȚI, 2 OCTOMBRIE 2018

9.00 – 16.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

9.00-16.00 Manevre de resuscitare, prezentate de Serviciul Voluntar de Ambulanță. Punct de întâlnire: Cortul Serviciului Voluntar de Ambulanță.

Ora 11.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și la sediul British Council. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 12.00 – 13.00 – Întâlnire cu reprezentanți ai Poliției Campusului, ai Biroului de Prevenție a Criminalității și ai Centrului Medical Studențesc Copou. Locație: Sala Ferdinand, Rectorat, Corp A.

Ora 13.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și la sediul British Council. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC).

Ora 13.00 – 14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A

Ora 14.00 – Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești

Ai fost admis la facultate. Felicitări!

Abia aștepți să-ți începi studenția. Normal!

Dar trei ani zboară ca vântul și înainte să-ți dai seama te vei afla la începutul unui alt drum, unul al oamenilor mari.

La Departamentul de Servicii pentru Studenți și Absolvenți ajung adesea absolvenți de facultate care se întreabă cu panică “și acum încotro?”; “de ce n-am făcut mai multe în timpul facultății?” și alte lucruri la fel de neliniștitoare. Se poate însă și să ajungi în acel punct relaxat, implicat, foarte bine conectat și pasionat de ceea ce faci. Vino la workshopul START ÎN STUDENȚIE să afli cum! START ÎN STUDENȚIE este un workshop de o oră care își propune să te echipeze cu informații, tehnici și ponturi utile dacă vrei să pui primele cărămizi la temelia carierei tale cât ești încă student.

TEME DE DISCUȚIE:

Cum să cauți inteligent informații de carieră

Cum să alegi din marea de oportunități

Cum să-ți creezi și menții o rețea de contacte profesionale

…și cum să faci toate acestea fără să neglijezi școala.

Punct de întâlnire – la cortul DSSA

 • duminică, 30 septembrie, de la ora 13.00
 • luni, 01 octombrie, de la ora 12.00
 • marți, 02 octombrie, de la ora 14.00
Înscrie-te aici

Eşti proaspăt boboc admis la Cuza? Felicitări! Cea mai frumoasă perioadă din viaţa ta este pe cale să înceapă!

Pentru a trece cu zâmbetul pe buze peste emoţia şi necunoscutul ce însoţesc debutul tău în viaţa de student, îţi propunem să te înscrii într-un program de mentorat creat special pentru tine.

Astfel, la începutul anului universitar, iţi va fi repartizat un coleg dintr-un an mai mare de la facultatea ta care îţi va împărtăşi, în cadrul unor întâlniri informale, stabilite de comun acord, informaţii legate de:

 • ce presupune viaţa de student la UAIC şi care sunt posibilităţile de dezvoltare
 • cursuri, seminarii, laboratoare
 • întâlnirea cu colegii şi profesorii
 • examene, credite, burse, etc.
 • viaţa de cămin
 • asociaţiile studenţeşti şi proiectele care li se potrivesc
 • posibilităţile de practică şi de angajare
 • oferta oraşului Iaşi în materie de cultură şi divertisment

Facultatea de Biologie – Amfiteatrul B2 (corp B, etajul 1)

Facultatea de Chimie – Amfiteatrul „Petru Bogdan” (corp A, intrare prin Sala Paşilor Pierduti, etaj1)

Facultatea de Drept – Amfiteatrul III.9 (corp A, intrare dinspre corpul D, între etajul 2 şi 3)

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor  – Amfiteatrul B1 (corp B, etaj 1)

Facultatea de Educaţie Fizica şi Sport – Sala DEF. 2 (corp D, demisol)

Facultatea de Filosofie si Ştiinte Social-Politice – Amfiteatrul „Mihail Kogalniceanu” (corp A, intrare studenţi, parter)

Facultatea de Fizica – Amfiteatrul IV.13 (corp A, etaj 3)

Facultatea de Geografie şi Geologie – Amfiteatrul B8 (corp B, etaj 3)

Facultatea de Informatică – Sala C112 (corp C, etaj 1)

Facultatea de Istorie – Amfiteatrul II.5 (corp A, etaj 1)

Facultatea de Litere – Amfiteatrul III.12 (corp A, etaj 2)

Facultatea de Matematică – Amfiteatrul „Alexandru Myller” (corp A, etajul 1)

Facultatea de Psihologie şi Stiinte ale Educatiei – Amfiteatrul D.4 (corp D, etaj 1)

Facultatea de Teologie Ortodoxă – Amfiteatrul T24 (Facultatea de Teologie Ortodoxa, lângă Mitropolie, etaj 1)

Facultatea de Teologie Romano-Catolică – Amfiteatrul A14

Te poți înscrie în programul de mentorat printr-un click pe unul dintre bannerele de mai jos:

ESTI-BOBOC1[1]
esti-student1[1]

Sponsori

Parteneri media

Parteneri