ESTI-BOBOC1[1]
esti-student1[1]

Primele zile de studenție sunt pline de emoție dar și de neprevăzut. De 9 ani încercăm să îi ajutăm pe bobocii UAIC să rămână doar cu emoția începutului, fiindu-le alături în descoperirea misterelor vieții de student.

Dragi studenți,

DSCN0607La fiecare început de an universitar, aleile liniștite și acoperite cu frunze ruginii ale Parcului Copou tresar sub pașii grăbiți ai studenților care vin la Universitatea noastră. Fie că sunteți la început de drum, în ipostaza de „boboci”, fie că vă aflați de mai multă vreme pe băncile școlii, emoțiile sunt aceleași, ca de fiecare dată, iar noi vă apreciem sentimentele, le înțelegem și vă așteptăm cu toată deschiderea să începem un nou drum, în care vă stăm alături, într-un parteneriat pe termen lung.

Ne mândrim cu voi, studenții noștri, pentru voi ne aflăm aici, iar holurile și sălile de curs ale Universității preiau din tinerețea și curiozitatea voastră, făcând misiunea profesorilor mai responsabilă și mai dificilă, deoarece suntem Prima Universitate a României care are o moștenire valoroasă de transmis mai departe, generațiilor viitoare, ca forum de educaţie, ştiinţă şi cultură. Într-un mediu concurențial devenit tot mai puternic, educația oferită este cea a excelenței care vă formează ca specialiști de valoare, capabili să se integreze cu succes într-o lume în schimbare. Oferta noastră academică este bogată și vă ajută să vă construiți cariere solide în domenii diverse, iar prin politica de internaționalizare a Universității puteți obține burse de studiu și intra în contact cu alte medii academice.

Vă dorim succes și vă mulțumim că ați ales să fiți studenți la Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași!

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER

Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Afli tot ce trebuie să ştii despre studenţie de la personalul şi voluntarii UAIC.

Vis-à-vis de Corp A la cortul Informații despre Studenție , din Zona de Informare.

Duminică, 29 septembrie, între orele 10.00-17.00

Luni, 30 septembrie, între orele 9.00-16.00

Marți, 1 octombrie, între orele 9.00-16.00

Îți iei mapa de bun-venit care cuprinde informațiile importante despre studenția ta;

Îi cunoști pe cei de la serviciile pentru studenți și biblioteci;

Te înscrii într-o asociație studențească;

Faci cunoștință cu Iașiul cultural (centre culturale și muzee);

Afli detalii despre transportul public din Iași;

Îți găsești un job sau un stagiu alături de partenerii noștri.

DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2019

10.00 – 15.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

11.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, la sediul British Council și la Sala Germană de Lectură. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

13.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, la sediul British Council și la Sala Germană de Lectură. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

13.00 – Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

13.00–14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A

14.30 – Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

17.00-19.00  Programul de mentorat: Înainte de prima zi de facultate, un coleg dintr-un an mai mare îți va explica tot ce trebuie să știi despre studenția ta. Te așteptăm să participi la programul de mentorat!

19.30 Concert MIHAIL.  Esplanada Corpului B. Intrarea liberă

LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2019

10.00-10.30 Vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Punct de întâlnire  – cortul Informații despre Studenție

Ora 11.00  Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, Aula Magna „Mihai Eminescu”, Corp A

13.00-13.30 Vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Punct de întâlnire: cortul Informații despre Studenție

13.00-14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele  Corpului A

14.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, la  sediul British Council și la Sala Germană de Lectură. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

14.00 – 16.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din  Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

15.00 –  Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

MARȚI, 1 OCTOMBRIE 2019

9.00 – 16.00  Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

10.00-10.30 Vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Punct de întâlnire: cortul Informații despre Studenție

11.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, la sediul British Council și la Sala Germană de Lectură. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

12.00 –  Lecție de educație financiară susținută de BCR, Sala Senatului, Rectorat (Corp A)

13.00 – Vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, la sediul British Council și la Sala Germană de Lectură. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iaşi din Zoa de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC)

13.00-13.30 Vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Punct de întâlnire: cortul Informații despre Studenție

13.00-14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A

14.00 – Workshop „Start în studenție” susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești

Ai fost admis la facultate. Felicitări!

Abia aștepți să-ți începi studenția. Normal!

Dar trei ani zboară ca vântul și înainte să-ți dai seama te vei afla la începutul unui alt drum, unul al oamenilor mari.

La Serviciul pentru Studenți și Absolvenți ajung adesea absolvenți de facultate care se întreabă cu panică “și acum încotro?”; “de ce n-am făcut mai multe în timpul facultății?” și alte lucruri la fel de neliniștitoare. Se poate însă și să ajungi în acel punct relaxat, implicat, foarte bine conectat și pasionat de ceea ce faci. Vino la workshopul START ÎN STUDENȚIE să afli cum! START ÎN STUDENȚIE este un workshop de o oră care își propune să te echipeze cu informații, tehnici și ponturi utile dacă vrei să pui primele cărămizi la temelia carierei tale cât ești încă student.

TEME DE DISCUȚIE:

 • Cum să cauți inteligent informații de carieră
 • Cum să alegi din marea de oportunități
 • Cum să-ți creezi și menții o rețea de contacte profesionale
 • …și cum să faci toate acestea fără să neglijezi școala.

Workshopurile au loc:
Duminica, 29 septembrie 2019 – ora 13.00 si ora 14.30
Luni, 30 septembrie 2019 – ora 15.00
Marți, 1 octombrie 2019 – ora 14.00.

Înscrie-te aici pentru a participa

Eşti proaspăt boboc admis la Cuza? Felicitări! Cea mai frumoasă perioadă din viaţa ta este pe cale să înceapă!

Pentru a trece cu zâmbetul pe buze peste emoţia şi necunoscutul ce însoţesc debutul tău în viaţa de student, îţi propunem să te înscrii într-un program de mentorat creat special pentru tine.

Astfel, la începutul anului universitar, iţi va fi repartizat un coleg dintr-un an mai mare de la facultatea ta care îţi va împărtăşi, în cadrul unor întâlniri informale, stabilite de comun acord, informaţii legate de:

 • ce presupune viaţa de student la UAIC şi care sunt posibilităţile de dezvoltare
 • cursuri, seminarii, laboratoare
 • întâlnirea cu colegii şi profesorii
 • examene, credite, burse, etc.
 • viaţa de cămin
 • asociaţiile studenţeşti şi proiectele care li se potrivesc
 • posibilităţile de practică şi de angajare
 • oferta oraşului Iaşi în materie de cultură şi divertisment

Pentru a te înscrie, dă click pe unul dintre cele două bannere de mai sus.

Lista sălilor în care vor avea loc întâlnirea dintre mentori şi boboci în fiecare facultate:
Facultatea de Biologie – Amfiteatrul B2 (corp B, etajul 1)
Facultatea de Chimie – Amfiteatrul „Petru Bogdan” (corp A, intrare prin Sala Paşilor Pierduti, etaj1)
Facultatea de Drept – Amfiteatrul „Paul Demetrescu” (corp A, intrare dinspre corpul D)
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – Aula Magna „Mihai Eminescu” (corp A, etaj 1)
Facultatea de Educaţie Fizica şi Sport – Sala DEF. 2 (corp D, demisol)
Facultatea de Filosofie si Ştiinte Social-Politice – Amfiteatrul „Mihail Kogalniceanu” (corp A, intrare studenţi, parter)
Facultatea de Fizică – Amfiteatrul IV.13 (corp A, etaj 3)
Facultatea de Geografie şi Geologie – Amfiteatrul B8 (corp B, etaj 3)
Facultatea de Informatică – Sala C112 (corp C, demisol)
Facultatea de Istorie – Amfiteatrul II.5 (corp A, etaj 1)
Facultatea de Litere – Amfiteatrul III.12 (corp A, etaj 2)
Facultatea de Matematică – Amfiteatrul „Alexandru Myller” (corp A, etajul 1)
Facultatea de Psihologie şi Științe ale Educației – Amfiteatrul D.4 (corp D, etaj 1)
Facultatea de Teologie Ortodoxă – Amfiteatrul T24 (Facultatea de Teologie Ortodoxa, lângă Mitropolie, etaj 1)
Facultatea de Teologie Romano-Catolică – Amfiteatrul A14, corp A

Sponsori Platinum

Sponsori Gold

Sponsori Silver

Sponsori Bronze

Parteneri media

Parteneri