Sâmbătă, 3 iulie 2021, o delegație a conducerii executive a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), formată din prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rector, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI – Prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic și Conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ – Prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calităţii și Extensiunile UAIC, a participat la festivitățile prilejuite de absolvirea programelor de studii ale Extensiunii UAIC de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova. La festivități au mai participat și directorii Extensiunii, prof. univ. dr. Daniela Tatiana AGHEORGHIESEI – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și lect. univ. dr. Andreea Olga URDA – Facultatea de Drept.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, a transmis felicitări tuturor absolvenților: „Vă felicit pentru absolvirea cursurilor Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prima Universitate modernă a României și instituție de învățământ superior care se supune tuturor rigorilor academice ale Uniunii Europene. Diploma dumneavoastră este obținută în condiții speciale, având în vedere pandemia de COVID19, dar fără a face rabat de la calitatea consacrată a studiilor din instituția noastră. Bine ați venit în comunitatea Alumni a UAIC!”

Studenții, în alocuțiunile lor, au mulțumit corpului profesoral pentru buna colaborare, subliniind calitatea și standardele înalte ale activităților didactice de pe parcursul studiilor.

În total, 170 de studenți au absolvit cursurile Extensiunii UAIC din Bălți, 100 la studii de licență (84 la specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor și 16 la specializarea Fizică tehnologică) și 70 la studii de master (43 la specializarea Management în turism și 27 la specializarea Drept european). Toți absolvenții au primit diplome de absolvire, insigne Alumni, eșarfe și toci cu însemnele facultății absolvite.

Delegația UAIC s-a întâlnit și cu reprezentanți ai conducerii Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți: conf. univ. dr. Natalia GAȘIȚOI – Rector,  conf. univ. dr. Lidia PĂDUREAC – Prim-prorector pentru activitatea didactică, conf. univ. dr. Valentina PRIȚCAN – Prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale.  Cu această ocazie, s-au rediscutat termenii acordului de colaborare încheiat la fiecare 4 ani, părțile convenind de comun acord extinderea colaborării academice, prin înființarea de noi programe de studii, atât la Extensiune cât și în sistemul de diplomă dublă și continuarea colaborării în domeniile științific și social.